ekologisk behandling löss- Maria Åkerberg

Lusfri med ekologiska produkter

Att få löss är aldrig trevligt. Sen att behöva behandla bort dessa små otrevlighet med obehagliga kemikalier gör det bara ännu värre. Som tur är finns det alternativ till flaskor fyllda med gift och kemikalier som är helt naturliga och dessutom ekologiska. Här förklarar vi vilka produkter du behöver och hur du blir lusfri steg för steg utan skadliga ämnen.

ekologisk behandling löss- Maria ÅkerbergBörja med att kamma igenom håret noggrant med en luskamm. Applicera sedan en generös mängd Specials for Hair i hårbotten och låt oljan sitta i över natten. Lägg gärna en handduk över kudden för att skydda den mot oljan.ekologisk behandling löss- Maria ÅkerbergPå morgonen tvättar du sedan ur oljan med Hair & Body Shampoo Rosemary eller Hair & Body Schampo Lemongrass.ekologisk behandling löss- Maria ÅkerbergHur funkar detta då? Jo, lössen kvävs av oljan. Till och med vårdguiden ger rekommendationen att först använda olja innan man använder sig av andra preparat. Den enkla anledningen till det är att löss blivit resistenta mot tidigare rekommenderade läkemedel då deras andningsmekanism kan stänga ute vatten i flera timmar. Men olja klarar de inte att övervinna. ekologisk behandling löss- Maria ÅkerbergDenna ekologiska procedur bör sedan upprepas tre gånger med en veckas mellanrum. Lycka till!

2 thoughts on “Lusfri med ekologiska produkter”

    1. Hej Sandra!

      Det är de eteriska oljorna lössen inte tycker om i dessa Hair & Body Shampoo. Det viktigaste är att schampot innehåller eteriskt olja, så alla är att föredra förutom Basic.

      Med pigga-hälsningar Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *