Magen

Magen, vår vän eller fiende?

Vad tänker du när du hör ordet mage? Tänker du negativa tankar eller ser du din mage som den viktiga del den är, som ska sköta matsmältning och näringsupptag? I den värld vi lever i så är tyvärr vår mage mer en fiende än vän. Ont i magen, gaser, uppsvälldhet, illamående, halsbränna. Ja, listan kan göras lång. Magen påverkas såklart av alla faktorer. Stress och en allt sämre kost har under en längre period gett oss problem. Maten innehåller mindre näring och dessutom äter vi ofta ”fel”. Vi tuggar för lite och maten kan ibland bara vara ett måste, något vi kastar i oss mellan olika möten. Känns det bekant? Och vad gör vi då när det gått så långt att magen faktiskt gör uppror? När den inte längre klarar av att fungera? Jo, då vill vi ha snabbaste möjliga lösning för att dämpa symtomen.

Vi vill känna av en snabb förbättring och de problem vi känt under långa perioder ska vi snabbt trolla bort med hjälp av smidiga tillskott. Men tänk efter lite nu! Vi skapar alltså själva problem under många år som vi sedan ska ”bota” under veckan, ja helst innan helgen så man kan äta den där pizzan man längtat efter. Får man då ont i magen kan man ju bara ta något lugnande efter såklart, smidigt! Jag vill här att alla tar en funderare på varför problemen uppstått? Vill jag få bort mina besvär på sikt eller vill jag bara tysta ner de signaler som säger att något är fel? För er som vill hjälpa kroppen att själva läka och få magen i balans så läs vidare.

Sattwa Herbs har under ett antal år arbetat med olika örter som väljs ut beroende på din magtyp. Örterna främjar matsmältningen och hjälper magen med vad just den behöver. En tesked utan örterna blandas med kokhett vatten och tas efter måltid varje dag. Det varma vattnet aktiverar örterna och gör dem väldigt lättupptagliga, vilket är extra viktigt bär ditt näringsupptag inte fungerar optimalt. Här nedan kommer en guide på vilken av örterna du borde välja. Tänk tillbaka de senaste veckorna och försök att komma ihåg hur magen har mått.

Magen

Vata Agni All in One – Du kan uppleva din matsmältning som oregelbunden. Din avföring kan ibland hoppa flera dagar och komma ut i hård kulform. Du är sällan lös i magen.

Pitta Agni All in One – Du har en stark hunger och kan inte hoppa över måltider. Du har en lösare avföring och kan gå på toaletten fler gånger per dag. Du kan ibland känna en hetta i magen såsom halsbränna.

Kapha Agni All in One – Du har en matsmältning som kan upplevas som långsam och din mage kan ibland kännas trög. Oftast går du på toaletten varje dag men det kan kännas som att allt inte kommer ut. Du är sällan lös i magen.

Känner du igen dig på någon beskrivning? Är det svårt att välja så kan man antingen testa sig fram, annars går det väldigt bra att kontakta oss så kan vi guida dig till vilken produkter som passar bäst.

Detta är grundprodukterna, det finns också olika tillägg för andra symtom, mer om dessa i ett annat inlägg. Hör gärna av er till oss om ni vill ha mer personlig rådgivning!

Ha en fin dag och tänk på hur du behandlar en av dina viktigaste vänner, nämligen din mage.

Pigga hälsningar Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *