Mandelolja - Maria Åkerberg - Mörka ringar

Så motverkar du mörka ringar under ögonen

Har du hört talas om mandelolja? Använd några droppar morgon och kväll under din vanliga hudvårdskräm eller under din ansiktsmask så ska du se att det gör under för din hy. Den är både skön och motverkar hudens åldrande och mörka ringar under ögonen. Vad orsakar mörka ringar och hur funkar egentligen mandeloljan? Fortsätt läs så förklarar jag mer.

När det kommer till hudens åldrande syns det som tydligast i ansiktet där huden är tunnare och utsätts mer för sol, vind och kyla än resten av kroppen som vi skyddar med kläder. Genom att tillföra en olja i din hudvård kan du reparera de skador som uppstår i hudens kollagenlager som lätt bryts ned då det utsätts för yttre påfrestningar. Den olja som är bäst i detta syfte är mandeloljan med sitt rika innehåll av E-vitamin som är en kraftfull antioxidant.

Mandelolja - Maria Åkerberg - Mörka ringar

Förutom att reparera skador motverkar mandeloljan torrhetsrynkor då den återfuktar och tar bort den stramande känslan i ansiktet. Massera ansiktet med olja dagligen för en mer elastisk och välmående hud.

Det tredje miraklet denna olja kan bidra med är att dämpa mörka ringar och påsar under ögonen. Mörka ringar under ögonen kan vara ärftligt, men de kan också bero på det naturliga åldrandet, torrhet, dålig blodcirkulation eller vätskebrist. Smörj längs med benet runt ögongloben varje kväll innan du går och lägger dig.

Psst! Fungerar även utmärkt för att ta bort makeup runt ögonen. Perfekt om du är känslig! En användbar olja som är bra på alla sätt och vis.

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

4 thoughts on “Så motverkar du mörka ringar under ögonen”

    1. Hej Pernilla! Du kan använda oljan för att få bort mascara och makeup rester, detta gör du lättast med en bomullspad och stängt öga. Det är alltså ingen fara att använda Mandeloljan kring ögat. Annars kan du försiktigt klappa in oljan längs brynbenet och under ögat på den hårda delen, för att få oljans näring att tränga in ännu lättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *