menskopp - monthlycup

Menskopp som är tillverkad i Sverige

Här är den! Enda menskoppen gjord av silikon tillverkad i Sverige, MonthlyCup. Ett smart mensskydd som går att använda om och om igen. Den är gjord av silikon och är nästan lika enkel att sätta in som en tampong och anpassar sig till just din kropp. Koppen samlar upp mensen istället för att suga upp den. Koppen läcker inte och den torkar inte ut dina slemhinnor.

Har du aldrig använt menskopp tidigare och funderar på hur den används kan du tänka dig att det är ungefär som att sätta i en tampong. Men istället för att byta en tampong flera gånger om dagen, tömmer du istället menskoppen 2-4 gånger varje dygn. Mycket smidigare då det blir färre toalettbesök och det räcker med EN menskopp år efter år.

MonthlyCup finns i tre olika storlekar.

  • Mini – För de allra första åren med mens.
  • Normal – För dig som inte fött barn och är under 30 år.
  • Plus – För dig som har fött barn och är över 30 år.

menskopp - monthlycupDet skiljer en del mellan den största och minsta storleken (se bilden nedan). Vi är alla olika men då det finns tre olika storlekar blir det lättare att hitta den som passar just dig. menskopp - monthlycupDessa menskoppar kommer även med en fin liten tygpåse så det blir lätt att ta med sig menskoppen när du är ute på språng. menskopp - monthlycup menskopp - monthlycupTar knappt någon plats i väskan. Toppen! menskopp - monthlycupFörutom denna fina lilla tygpåse får du en bra bruksanvisning som förklarar hur du använder menskoppen och hur du tar hand om den på bästa sätt. Menskoppen har blivit så populär under de senaste åren. Den bidrar inte till jordens sopberg, och inte heller till att skog huggs ner. Den släpper ut mindre mängd miljöfarliga ämnen vid tillverkningsprocessen än andra mensskydd, och eftersom menskoppen används om och om igen bidrar den till minskad konsumtion. Bra för både miljön och dig!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *