Alpha Plus

Mineraler som samverkar i kroppen – För optimalt upptag!

Jag vill presentera ett par relativt nya kompisar hos oss på PiggaButiken, nämligen Alpha Plus Synergi produkter. Det är olika mineraler som kommer i lättupptagliga former med de “hjälpämnen” som är viktiga för deras funktion och upptag i kroppen.

Hela vår kropp är ju på något vis en enhet. Petar man någonstans rör sig hela paketet kan man säga. Detta gäller även de mineraler vi behöver för att vår kropp ska må optimalt, de behöver oftast någon form av synergist. Detta har Alpha plus tagit fasta på. Jag vill berätta om mina tre favoriter, just när det kommer till tillskott av mineraler, läs vidare!

Alpha Plus

Nr 1. Magnesium – Detta är kungen av mineraler känns det som just nu, och inte helt utan orsak. Magnesium är otroligt viktigt för mängder av processer i vår kropp, allt från att aktivera enzymer till att fösa in kalcium i skelettet, få muskler att slappna av och minska trötthet/utmattning. I denna magnesium-produkt kommer magnesiumet från tre olika källor, vilka alla har olika positiva egenskaper, allt för bästa resultat. För att utföra många av dess uppdrag i kroppen behövs även B-6 och du kan nästan gissa nu va? Japp! Alpha plus har tillsatt B-6 till sin Magnesium synergi. Tackar, tackar!

Alpha Plus

Nr 2. Zink – Många av oss går runt med zinkbrist utan att få jättestora problem men när vi fyller på våra depåer så märker vi en klar skillnad! Immunförsvaret fungerar bättre, sår läker lättare, smaklökarna blir bättre, huden mår bättre och fertiliteten kan öka (främst blir spermiekvaliteten bättre hos män, men den bidrar också till att prostatan mår bra). Som synergist (men även antagonist faktiskt, mer om det vid ett annat tillfälle) finns koppar med. Zink och Koppar balanserar varandra! Allt i kroppen mår bra av balans. Vi kan inte ösa in “häst-doser” av något under en lägre period utan att något, någon annanstans i kroppen, blir lidande. Här balanseras Zink med Koppar och så tillsätts även här B-6 för bästa effekt. Tack och bock igen!

Alpha Plus

Nr 3. Järn – Detta järntillskott är så väl genomtänkt att man öskar att alla som någon gång fått rekommenderat att äta extra järn, skulle fått testa denna som första alternativ! Inte nog med att den formen av järn som fins med är lättupptaglig så bråkar den inte heller med magen. Många som fått rekommenderat att äta järn slutar i förtid just på grunda av hård mage. Men formen som finns med här i järnbisglysinat, påverkar inte magen så den blir förstoppad.

Redan där en 10-poängare! Så för att göra en bra produkt nästan löjligt mycket bättre så tillsätts även C-vitamin för ökat upptag (ni minns i skolan, då det bara var vid blodpudding man fick apelsinjuice till maten). Även Folsyra, folat bidrar till en normal blodbildnig i kroppen. B-12 är ofta lågt vid järnbrist så det finns med i formen metylkobalamin, den mest lättupptagliga formen. Som grädde på moset finns även spenatpulver med i, pga sitt höga innehåll av klorofyll. I kroppen liknar klorofyll i sin kemiska struktur människans hemoglobin. Medans hemoglobinet fylls av järn så fylls klorofyllets centrum av magnesium. Spenatpulver innehåller även naturligt magnesium, oj vad naturen är bra!

Om du känner att du behöver tillsätta mer mineraler till din kost så kan jag starkt rekommendera dessa tre produkter! Vi behöver oftast inte äta allt alltid, men i perioder så tror jag stenhårt på att hjälpa kroppen lite på traven.

Har du mer personliga frågor så är det bara att boka telefonrådgivning, som självklart är kostnadsfritt via BokaDirekt, så hjälper jag dig gärna!

Må väl!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *