Olja

Multifunktionell olja för hela kroppen

Nu vill jag lyfta en universalprodukt som bör vara ett självklart val i varje kvinnas/mans badrumsskåp. Det är Nourishing Oil från Q for Skin jag pratar om. Jag tänkte gå igensom steg för steg vad denna älskling kan göra för dig och din familj! Vi börjar på botten.

Använd oljan som en fotolja, för att mjuka upp huden så den inte bildar sprickor eller som näring till skavsår. Oljan ger näring på djupet och är därför inte lika “kladdig” som vissa fotkrämer kan vara. Smörj, smörj, smörj.

Olja

Till dina torra ben. Vem har inte dragit av sig strumpbyxorna och sett en mindre snöstorm virvla runt av torr hud som peelats av under dagen? Smörj med denna efter duschen för att oljan ska gå lätt in i huden och komplettera så ofta du vill och behöver. Smörj, smörj, smörj.

Underlivet. Detta ska ju vara en källa till njutning, men för kvinnor (och män, det kan faktiskt drabba även dem) så är ett torrt underliv ingen rolig känsla. Denna olja kan du smörja med så ofta du vill, den mjukar upp och hjälper över tid men även för stunden. Smörj, smörj, smörj.

Även för gravida kvinnor, för att mjuka upp huden i underlivet inför och efter förlossning som en mild tvättolja och för att ge hud som ska läka extra byggstenar. Smörj, smörj, smörj.

Apropå graviditet, använd denna som en mjukgörande olja till magen – innan för att minska risken för bristningar och efter för att huden ska dra ihop sig som den ska. Smörj, smörj, smörj.

Till dina händer. Dessa stackare som är de mest utsatta på vår kropp, de tvättas mer än 10 ggr oftare än resten av kroppen! Med det i tanken bör vi ge dem lite extra byggstenar så de mäktar med även förkylningstider. Glöm inte nagelbanden! Här kan det för de flesta vara aktuellt med lite extra kärlek så de inte fnasar sig och blir inflammerade. Smörj, smörj, smörj.

Olja

Dekolletaget – här vill vi ha spänstig hud! Tyvärr jobbar ju tyngdlagen lite mot oss för det mesta, men det finns hopp! Med rätt näring och byggstenar så ger du huden rätt förutsättningar att fortsätta vara mjuk och spänstig. Smörj, smörj, smörj.

Så till ansiktet. Denna olja är utmärkt som serum till huden i ansiktet. Perfekt nu till hösten/vintern som ett komplement till din dag- eller nattkräm, men även som en liten extra vante till huden i ansiktet om du ska vara ute i tuffa väderförhållande, bara att smöja på och kasta dig ut! Smörj, smörj, smörj.

Att ha fylliga mjuka och fina ögonbryn är ju önskvärt för många. Ger du stråna rätt näring så har de bättre förutsättningar att växa. Som serum till ögonbrynen, toppen! Smörj, smörj, smörj.

Öron! Hur många har inte problem med vax i öronen? Smörj örongången med olja då och då för att motverka vaxproppar. Även toppen för då kan kroppen göra sig av med överflödigt vax utan att vi behöver ge oss in och peta med topsar och dyligt. Jag veeeet, det är jätteskönt men icke att rekommendera, man får hitta på något annat som ger samma känsla av välbehag). Smörj, smörj, smörj.

Olja

Och på toppen har vi hårbotten. Över 50% av alla människor i Sverige drabbas då och då av hårbottenbesvär. De flesta börjar för att huden i hårbotten inte klarar av dessa starka tvättar vi utsätter den för. Vi tar sönder vår fettsyramantel som ska skydda oss och då kommer taskiga bakterier och svampar, att få fäste, som ett brev på posten. Smörj din hårbotten och ge den möjlighet att reparera sig. Komplettera också med ett schampo som är snällt mot din hårbotten. Smörj, smörj, smörj.

Du ser, vem behöver inte en Nourishing oil?!

Vill du hellre ha ett doftfritt alternativ så rekommenderar jag Black Currant Oil.

Hoppas du får en underbar dag och ta hand om dig! ♥

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *