giftfria nagellack - priti NYC

Nagellack utan farliga ämnen

Vi som bloggar här älskar allt som är skonsamt för både kropp och miljö. Allt från kosstillskott till hudvård och smink. Men vi har även många fina nagellack som är värda lite extra uppmärksamhet idag tycker jag. Hållbara nagellack som är helt fria från gifter. Vi är noga med vilka produkter vi väljer att ha i sortimentet på Piggabutiken.se och några krav vi hade på nagellacken för att vilja sälja dem var:

1. Att de är helt utan gifter.
2. Att de inte innehåller formaldehyd, formaldehydrester, toluen, kamfer, dibutyl phtalate (ftalater) – alla dessa ämnen är nämligen kända carcinogener (cancerframkallande ämnen)
3. Att de kan användas av barn och gravida.
4. Att det aktuella märket värnar om miljö, djur och natur.
giftfria nagellack - priti NYC
Vi började se oss omkring efter något bra alternativ och det var så vi hittade Priti NYC! Detta är ett märke som gör många fina nagellack som är helt vegan och 5-free. Priti NYC är känt i skönhetsvärlden som den ledande nagellackstillverkaren inom miljövänliga nagellack vilket snabbt har gjort dem världskända. Sedan 2005 sponsrar de modeveckorna i New York och Miami och syns på alla stora visningar. Coolt tycker vi!
giftfria nagellack - priti NYC

Det finns väldigt många färger så det är inte direkt svårt att hitta någon favorit. Dessa funkar utmärkt för dig som vill leva utan gifter när du tillexempel är gravid eller har barn som gärna målar naglarna och sedan biter på naglarna, de är alltså inte farliga att få i sig. Eller för dig som vill leva utan kemikalier och gifter såklart. Mitt favorit just nu är denna klarröda nyans som heter Japanese Rose.
giftfria nagellack - priti NYC
Såhär gjorde jag när jag lackade naglarna.
– För ett jämnt resultat, se till att nageln är helt fri från rester av nagellack eller annat som t.ex. nagelbandsolja eller handkräm.
– Applicera 1-2 lager på rena, torra naglar.
– Låt torka i 3 minuter.
– För bästa resultat applicera även Priti NYC överlack.
– Efter 10-15 minuter är lacket tillräckligt hårt för användning.
giftfria nagellack - priti NYCgiftfria nagellack - priti NYCResultatet är alltid att lita på då det blir snyggt och bra täckning. Att det dessutom är giftfritt gör bara saken ännu bättre. giftfria nagellack - priti NYCVälj giftfritt till naglarna du också. Känns mycket bättre på alla vis!

3 thoughts on “Nagellack utan farliga ämnen”

 1. Vad betyder det att nagellackerna är giftfria? Vilet/vilka bindemedel ingår som är “naturliga”? Vilka lösningsmedel används för att lösa upp de bindemedel som används?

  1. Hej Eric!

   Jag vill be om ursäkt för att det tagit sån tid för mig att svara på din fråga. Vi får så mycket spammejl att det är lätt att missa de viktigaste frågorna från er. Jag har mejlat Priti NYC om denna fråga och kommer att återkomma med ett fullständigt svar så snart jag kan 🙂

   Hoppas du får en fin dag!

   Med pigga hälsningar,
   Victoria

  2. Hej Eric!

   Nu har jag fått svar från vår leverantör angående nagellacken du frågade om. De får kallas giftfria eftersom doserna av kemikalier inte är tillräckligt stora för att orsaka skada, och så är de helt fria från cancerframkallande kemikalier så kallade 5-free (formaldehyd, formaldehydrester, toluen, kamfer och ftalater). Bindemedlet skulle vara akrylatesampolymer som är limet och butyl och etylacetat är lösningsmedlen.

   Mer info fick jag inte fram, så jag hoppas att det är tillräckligt 🙂

   Pigga hälsningar, Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *