För oss är det viktigt att de produkter vi säljer på PiggaButiken är naturliga och miljövänliga, hela vägen. Därför vill lyfta Maria Åkerbergs giftfria och koldioxidneutral förpackningar. Detta material kallas Bioplast och innebär att miljön inte belastas vid produceringen av denna plast. Maria Åkerberg var först på den svenska marknaden att använda denna typ av miljömaterial. Hur funkar då vanlig plast kontra Bioplast? Ta reda på det nedan!

Bioplast

Konventionell plast som bidrar till mycket koldioxidutsläpp tillverkas av råolja. Absolut inte bra för miljön! Plasten som Maria Åkerberg använder till sina flaskor tillverkas istället av sockerrör. Då dessa förpackningar av sockerrör bränns frigörs vatten och koldioxid, två komponenter som sockerrören sedan tar upp när de växer på nytt. Det blir alltså ett naturligt kretslopp!

Bioplast

I processen att tillverka plast av sockerrören går det dessutom åt koldioxid, vilket resulterar i att den totala processen inte bara blir neutral utan det går till och med åt extra koldioxid. Alla flaskor i samtliga storlekar är numera tillverkade av Bioplast vilket gör dem garanterat giftfria, koldioxidneutrala och fria från råolja. Flaskorna källsorteras som “vanlig” plast. Tomma förpackningar lägger du alltså i plaståtervinningen tillsammans med konventionell plast.

För att se hela Maria Åkerbergs sortiment kan du enkelt klicka dig vidare HÄR.

Säg hejdå till koldioxidutsläpp och hej till miljöhjälten Bioplast!