Chiafrön är en rik vegetabilisk källa till Omega3, ALA, fiber och protein. De innehåller även mineralämnen som fosfor, kalcium och kalium. Tänk vilken fantastisk start för kroppen när du äter det till frukost! Förutom att detta är en nyttig frukost är detta ett utmärkt alternativ som mellanmål. Läs hur du gör den populära chiapudingen steg för steg här.
Börja gärna kvällen innan genom att blanda ihop ingredienserna (1 glas);
- 3 matskedar chiafrön
- 2 deciliter mandelmjölk
Sedan låter du dem stå i kylen under natten för att de ska få chansen att svälla till en krämig pudding. När det är dags att äta den är det extra lyxigt att toppa puddingen med fräscha frukter. Ett exempel är att varva med passionsfrukt och hallon. Ett riktigt smarrigt tips för dig som vill ha en god, fräsch och mättande frukost!
Psst! är du intresserad av fler nyttiga recept rekommenderar jag varmt Nilla Gunnarssons bok “Sju steg till ett friskare jag“. En inspirerande bok om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa med en kost utan gluten, mjölk och socker.