Äntligen Måndag! När det gäller kosten tycker jag frukosten är det enklaste när det gäller att hålla sig till mat utan gluten, mjölk och socker. Smoothie är alltid ett säkert kort som är lätt att variera, men ibland blir jag sugen på något helt annat och då brukar jag göra chiapudding eller gröt. Men idag testade jag en kombination av dessa två med overnight oats och chiafrön. Det blev så gott! 

Jag började med att förbereda frukosten kvällen innan genom att lägga ekologiska havregryn i blöt tillsammans med chiafrön. Det är ett enkelt recept med 1 dl havregryn, 1 msk chiafrön och 2 dl vätska. Eftersom jag försöker undvika mejeriprodukter väljer jag vatten, havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk istället för mjölk. Ta det du har hemma men försök alltså att byta ut komjölken om du vill undvika mejeriprodukter.Nyttig frukost - TipsIngredienserna får stå och dra under natten och på morgonen har allt blivit en jämn blandning med härlig konsistens. Då är det smidigt att varva blandningen med varma hallon och blåbär när jag häller upp det i ett fint glas. För visst äter man även med ögonen? Avslutningsvis lägger jag i en klick äppelmos som är helt utan tillsatt socker. Nyttig frukost - TipsNär jag äter denna frukost är jag säker på att få i mig nyttiga fetter (omega3), fibrer, kolhydrater, protein och massor av vitaminer samtidigt som jag undviker hälsofällorna gluten, mjölk och socker.

Psst! Är du intresserad av fler tips på hälsosam kost vill jag rekommendera denna bok som handlar om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa med hälsosam mat. När du väl tagit beslutet om att tänka på din kost kan jag garantera att du inte kommer ångra dig!