I torsdags gick vi upp tidigt för att baka lussekatter. Pojkarna tycker det är superkul att hjälpa till i köket, både med bakning men också att städa upp efter sig. Eftersom vi gärna mumsar på lite nyttigare godsaker passade det här receptet alldeles utmärkt! Du hittar receptet nedan.
Till 10 st bullar behöver du:
5 ägg
4 msk honung
1 dl mandelmjölk
0,5 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
50 gram neutral kokosolja
0,5 g saffran (1 paket)
2 tsk bakpulver
3 msk fiberhusk (behövs för att degen ska hålla ihop)
1 ägg till pensling
Russin till dekoration
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen riktigt poröst och rör sedan ner honungen. Smält kokosoljan och blanda ner. Häll i mandelmjölken. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl. Låt stå i 5 min.
Fukta händerna med lite vatten och rulla till avlånga ”korvar”. Forma till lussekatter eller hur du nu vill. Pensla med ett ägg och lägg på russin. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.
Vi hittade detta goda recept på Annika Sjöös blogg som du hittar HÄR.
Bullarna blev verkligen supergoda och saftiga! Det tyckte även Nicko och Zacke. Prova det du också!
Efter bakning behövs det städas (:
Så gott det låter! Var saffransmaken tillräcklig eller tror ni det skulle vara gott att lka mängden lite? Vi har en saffran-lover här, haha
Hej Ellinor! Jag tror inte det är någon fara om du ökar saffransmängden i receptet, det blir säkert bara godare 😀 Stort lycka till med baket! Med pigga hälsningar, Victoria