Recept

Nyttiga lussekatter fria från gluten, mjölk och vitt socker!

I torsdags gick vi upp tidigt för att baka lussekatter. Pojkarna tycker det är superkul att hjälpa till i köket, både med bakning men också att städa upp efter sig. Eftersom vi gärna mumsar på lite nyttigare godsaker passade det här receptet alldeles utmärkt! Du hittar receptet nedan.

Recept

Till 10 st bullar behöver du:

5 ägg

4 msk honung

1 dl mandelmjölk

0,5 dl kokosmjöl

2 dl mandelmjöl

50 gram neutral kokosolja

0,5 g saffran (1 paket)

2 tsk bakpulver

3 msk fiberhusk (behövs för att degen ska hålla ihop)

1 ägg till pensling

Russin till dekoration

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen riktigt poröst och rör sedan ner honungen. Smält kokosoljan och blanda ner. Häll i mandelmjölken. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl. Låt stå i 5 min.

Fukta händerna med lite vatten och rulla till avlånga ”korvar”. Forma till lussekatter eller hur du nu vill. Pensla med ett ägg och lägg på russin. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.

Vi hittade detta goda recept på Annika Sjöös blogg som du hittar HÄR.

Recept

Bullarna blev verkligen supergoda och saftiga! Det tyckte även Nicko och Zacke. Prova det du också!

Recept

Efter bakning behövs det städas (:

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

2 thoughts on “Nyttiga lussekatter fria från gluten, mjölk och vitt socker!”

  1. Så gott det låter! Var saffransmaken tillräcklig eller tror ni det skulle vara gott att lka mängden lite? Vi har en saffran-lover här, haha

    1. Hej Ellinor! Jag tror inte det är någon fara om du ökar saffransmängden i receptet, det blir säkert bara godare 😀 Stort lycka till med baket! Med pigga hälsningar, Victoria

Lämna ett svar till Ellinor Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *