Recept

Recept på nyttiga scones utan gluten!

Visst är det gott med nybakat bröd, speciellt på helgen! Jag brukar göra dessa superenkla scones till mig och sambon när vi känner för att lyxa till det lite. En lite nyttigare variant av scones som man även kan göra helt veganska. Se receptet nedan!

OBS, receptet är för endast 2 scones. Dubbla eller trippla receptet om du vill göra fler.

Recept

Ingredienser:

3 dl mandelmjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1/2 tsk salt

25 g smör (eller kokosolja)

1 dl mjölk (eller växtdryck)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret med händerna och tillsätt sedan mjölken. Fortsätt att blanda tills du har en kladdig smet. Låt stå i några minuter och forma sedan 2 bollar med fuktade händer som du plattar till. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan servering. Jag tog vegansk ost och marmelad på mina!

Ha en fortsatt fin helg ♥

Kram Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *