Svartvinbärskapslar

Omega-3 till barn

Hur ofta äter du fisk? Hur ofta äter ditt barn fisk? Du har säkert hört att du ska äta fisk 2-3 gånger i veckan. Tyvärr är det många barn som ogillar fisk och då går de miste om de viktiga fettsyrorna Omega 3-6-9. Hur kan det påverka barn och varför är dessa fettsyror viktiga? Läs mer och få svar på dina frågor!

Nu när du klickat dig vidare in till detta blogginlägg finns säkert funderingen huruvida det är positivt att ge omega tillskott till barn. Jag skulle säga ja! Jag tror absolut att det bara är positivt med ett omega tillskott till barn, även om barnet i fråga hade gillat fisk.

Varför? Jo, Omega är viktigt för hela vår utveckling av vår hjärna, hormonsystem, immunförsvar, hjärta och vår hud. Jag skulle rekommendera samma tillskott som jag själv gett till mina barn, (nu 11 och 12 men ätit det i snart 10 år), nämligen svartvinbärskapslar från Q for Skin.

Dessa kapslar är studerade till och med på nyfödda och därför ett tryggt val för alla barn. De är även otroligt lättupptagliga för att vara från växtriket!  Vidare har de en perfekt balans mellan alla omegor 3-6-9. Detta bidrar till att upptaget är så stort och att de hjälper till på så många områden i kroppen. Ett perfekt tillskott att börja med helt enkelt! Kapslarna är små men vill/kan hen inte svälja dom så går det utmärkt att picka hål på dom med en nål och sedan pressa ut innehållet på en sked.

Anledningen till att man inte har den i flytande form är att omega 3 är väldigt känsligt för syre, så skulle du öppna en flaska varje dag och släppa in syre i den startar en oxideringsprocess som man vill undvika. Oljan pressas ur fröna på svartavinbär genom en avancerad process som innebär att oljan inte kommer i kontakt med vare sig värme, syre eller lösningsmedel vilket gör den extremt ren och av en fantastisk kvallitet.

Hoppas detta hjälper dig i ditt val av omega för ditt barn. Har du frågor är ni varmt välkomna att mejla kundservice@piggabutiken.se så hjälper vi dig gärna (:

Ha det fint!

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *