q for skin

På handfatet för att lindra kliande händer

Om du har väldigt torra och känsliga händer som kliar är det viktigt att ta hänsyn till det och anpassa din rengöringsrutin efter deras behov. Q For Skin har produkter för både hud- och hårbottenbesvär. Här ger vi tips på tre olika produkter för att balansera och återfukta väldigt torra händer på ett milt sätt. En rengöring för att få bort smuts och ta itu med det som kan orsaka klåda, en kräm för att återfukta och en olja för att skydda eller ge fukt på djupet.

före och efter - Q for Skin(På bilden ser du Pigga-Olivias händer. Läs hennes historia HÄR)

Blackqurrant Oil – Denna skonsamma olja kan användas både innan och efter att du tvättat dina händer. Om du har extra känsliga händer så det svider när du kommer i kontakt med vatten kan denna produkt användas innan rengöring för att skydda mot smärta då den först lägger sig som en hinna på huden och dämpar beröringen av vattnet. Om du inte är i behov av att skydda dina händer innan tvätt kan du med fördel använda denna olja efter att händerna rengjorts. Applicera den och massera in den på rengjorda och handdukstorkade händer och låt sjunka in i några minuter så att oljan får gå in på djupet innan du lägger en kräm på huden.

Quick Relief Shampoo – Ett schampo egentligen skapat för att rengöra känslig och kliande hårbotten. Men dess milda formula och skonsamma ingredienser gör att det går att använda till torra händer också och blir en utmärkt handtvål för händer med klåda. För att få bort smuts och bakterier så måste man rengöra huden och är du känslig är det viktigt att välja en produkt som är anpassad för just det. Massera in Quick Relief Shampoo så att den löddrar och skölj sedan bort med ljummet vatten.

Quick Repair Cream – Efter att händerna rengjort och torkats så måste huden få fukt igen då vatten gärna torkar ut huden. Denna kräm är som gjord för torra händer och ger rejält med fukt. Denna kräm är det sista steget, oavsett om du vill ta olja efter rengöringen eller inte. Denna lena kräm balanserar trasig hud och ger den lyster igen.

q for skin

Med dessa tre på handfatet kan du skapa optimala förutsättningar för att din hud på händerna ska må lite bättre. Prova!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *