Stress

Påverkas din hy av stress?

Hur mår du? Stressat något idag? Hänger huden med eller börjar den komma i obalans av.. livet? Att vi stressar för mycket idag vet de allra flesta om. Men att det direkt påverkar vår hud är kanske inte något man tänker på?

Kanske har du noterat följande, att när du har extra mycket att göra leker huden hela havet stormar? Man får en fetare T-zon, torrhetsfläckar och plitor lite varstans. Detta är vanligt! Och här vill jag flika in att stress inte alltid innebär mycket att göra. Mycket att göra kan vara helt ok om man känner att man har kontroll. Däremot om man har mycket att göra och inte kan kontrollera det – det är då det kan vara mycket stressande! Man brukar säga att nivån av stress har med rädsla att göra. Om man är rädd för att misslyckas på jobbet blir det mer stressande än om du känner dig trygg men har mycket du ska hinna med. Detta gäller inte bara på jobbet utan även i hemmet, på fritiden, bland vänner osv..

Hur som helst, när vi är under stress så fungerar inte vårt näringsupptag som det ska. Med för lite  “byggstenar” blir huden utan näring, då det är viktigare för vår överlevnad att hjärnan, hjärtat, lungor osv får näring först. Detta kan göra huden grå/glåmig/torr/hyperpigmenterad/plitig/fet – lite olika beroende på hur just din kropp fungerar och var du har din akilleshäl.

Utöver dessa stressfaktorer så tillkommer även luftföroreningar, torr inomhusluft, strålning från skärmar och en del hormonella obalanser.. Man förstår ju om huden blir lite trött! Kan man då hjälpa huden på något sett?

Absolut! Testa att ge huden den näring den behöver, inifrån och utifrån, för att fungera optimalt.

kapslar

  • Utifrån: Vid en obalanserad hud rekommenderar jag näst intill alltid en kombination av Anti-stress cream och Suppressing Booster från Q for Skin. Anti-stress cream innehåller bla havtornsolja och B-3 för att balansera huden. Suppressing booster ger fukt och bidrar med ytterligare doser av B-3 och B-5 som båda är viktiga för huden. Den fungerar lite som en “bärare” av ingredienserna ner i huden. Den gör även att man behöver använda mindre mängd av krämen.

stress

Så om din hud är lite ur balans, oavsett åt vilket håll eller på vilket sett, så rekommenderar jag dig att testa vårt kit med Anti-stress cream och Suppressing Booster för att hjälpa din hud till rätta igen.

Ps, behöver du en underbar tvätt som inte torkar ut din hud (det är ju vanligt att man försökt med det innan och i sin iver att torka ut plitor skapat en torr och ev reaktionsbenägen hud) så rekommenderar jag Cleanser som ansiktstvätt, eller för den lite känsligare – mjölktvätten Cleansing Milk.

Vill du prata just om din hud och dina behov? Kontakta mig gärna så hjälper jag dig!

Må väl!

Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *