rosenserien - ekologisk - ögonkräm

Peela och låt din hud skina!

Huden är som många säkert vet kroppen största organ, och under senare år har man mer och mer förstått att den tar upp vad vi lägger på den. Toppen då att så många är medvetna om att huden vill ha ren näring i form av växtoljor, vitaminer och mineraler. För att hjälpa huden att kunna ta upp denna näringen på bästa sätt kan det vara bra att göra en peeling någon gång i veckan. En peeling tar bort döda hudceller och låter den nya fina huden komma fram, och dessutom gör den då att huden kan ta hand om den fina näringen vi lägger på den extra bra. Hur väljer du då peeling? Vi kan börja med att gå igenom vilka olika peelingar som finns.

Peeling

En mekanisk peeling innehåller korn som du med hjälp av mjuka cirkulerande rörelser avlägsnar döda hudceller med. Där känner du tydligt hur de som kornen exfolierar din hud, och det är väldigt viktigt att du här är snäll mot din hud och inte trycker för hårt, tänk på att huden i ansiktet är väldigt känslig.

En enzym peeling innehåller precis som namnet säger, enzymer. Enzymerna kan komma ifrån olika växter eller kan också vara kemiskt framtagna, men när du handlar från oss på PiggaButiken kommer de alltid från naturliga ingredienser!

En syra peeling innehåller också som namnet säger, syror av olika slag. Många konventionella produkter innehåller väldigt starka syror som absolut kan vara effektiva på kort tid då de stressar fram en cellförnyelse i huden. Kul med snabba resultat tänker ni kanske då, men i längden kommer din hud faktiskt att åldras ännu snabbare då huden befinner sig i stress. I våra peelingar använder vi oss av bland annat mjölksyra, en väldigt skonsam syra som är effektiv men också håller på sikt.

Peeling

Hur ska man då tänka när man ska välja mellan dessa peelingar? Är man väldigt känslig kan det vara bra att välja en peeling med enzymer. Maria Åkerbergs Papaya Peeling innehåller enzymer ifrån papaya som varsamt löser upp döda hudceller och lämnar huden mjuk och len. Denna peeling innehåller också en mängd olika oljor som ger huden en näringsboost och passar även den mest känsliga huden.

Peeling

Är du inte superkänslig och och har en normal/blandhy så finns istället Maria Åkerbergs Aha & Jojoba Peeling. I denna peeling hittar du både korn utvunna i jojoba, men även mjölksyra utvunna ur sockerbetor. Denna peeling kan du försiktigt massera i någon minut (mekanisk peeling) men sedan kan du också låta den sitta kvar under någon minut så låter du mjölksyra jobba lite extra. Denna peeling motverkar pormaskar och har också en blekande effekt på bruna fläckar eftersom att mjölksyran i den förebygger klumpbildning av melanin.

När du har peelat din hud är den alltså mottaglig för all härlig näring du kan erbjuda den, så lägg gärna en ansiktsmask efter så kommer din hud att skina ikapp med solen. Hoppas ni blir lite klokare, och att ni alltid känner att ni kan kontakta oss om ni vill ha rådgivning! Ha en fortsatt fin dag ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *