lacki - bebis

Pigga-familjen växer!

Hej! Nu har Pigga-familjen utökats igen! Vi hälsar lilla Lacki välkommen till världen. Jag vill tipsa om några av mina favoritprodukter när det gäller amning och ömma bröstvårtor. Jag har använt dessa tidigare och gjort inlägg om dem, men det är absolut värt att upprepas. För mig är amningen otroligt viktigt, jag älskar att amma! Jag ammade Nicko tills han va 13månader och Zacke tills han va 21 månader. Nu hoppas jag Lacki är lika villig…vilket hon tyvärr inte visat än…

lacki - bebis

Jag har Diabetes Mody3 i grunden som jag fick när jag var 14år. Jag var Insulinbehandlad tills för ca.7 år sedan när jag bestämde mig för att lägga om kosten. Så idag räknas jag som frisk eller ”diabetes typ 0”). Förutom när jag är gravid. Trots jättefina blodsockervärden och HbA1c så ser man redan på ultraljuden att bebis, livmoder, fostervatten bl.a. är typiskt för en diabetiker. Så därför har alla mina tre barn fötts med väldigt låga blodsocker värden, Lacki med 0,7! Vilket innebar hög dos med sockerdropp och sondmatning med ersättning och extra energi i. Och det är här jag vill komma till amningen! För så fort den kommit igång så ser man stor skillnad på ersättning/bröstmjölk och dess energiinnehåll. Nu vet jag att alla inte kan/har möjlighet att amma. Men detta är hur jag personligen ser på det.

lacki - bebis

Redan någon vecka innan förlossningen (planerat kejsarsnitt) började jag med amningste. Jag blandar lite mellan Salus och Weleda’s, båda är lika goda. Dessa teer innehåller frön från anis, kummin, fänkål och bockhornsklöver som är örter som traditionellt har använts för att balansera mjölk- bildning och mjölkflöde. Örterna är även väldigt snälla mot magen.

te - amning

Min bröstmjölk kom igång väldigt snabbt så vi kunde lägga ersättningen åt sidan, vilket kändes bra för mig. Däremot får jag ju pumpa väldigt mycket…så det finns några liter här i mjölkkylen att ta med hem eller ge till de små barnen här på Neo som behöver den.

amma

Det blir många fikapauser med te och mörkchoklad. Har ni testat denna med 92% kakao? Den är supergod!

choklad - vivani

Sen vill jag visa er den bästa oljan mot torra och såriga bröstvårtor. Jojobaoljan från Maria Åkerberg. Denna gång har jag även smort i förebyggande syfte, och (peppar peppar) så har inga sår uppstått än iaf. Eftersom den är smaklös och helt ofarlig att förtära (i motsats till produkter som innehåller mineralolja), behöver den inte tvättas bort före amning. Jag har även använt den till blöjbyten här på Neo.

jojobaolja - maria åkerberg

Avslutningsvis vill jag bara tips om en ny favorit på Piggabutiken.se! Hemma hos oss är det oftast fullt upp så jag hinner inte läsa så mycket som jag ibland önskar. Men eftersom jag var inställd på en tid här på Neo så tog jag med mig boken Medial Läkning. En fantastiskt lärorik bok där man får upp ögonen både för det ena och det andra.

medial läkning - medical medium

Här på Neo är allt lugnt och tryggt. Man är väldigt noga med renlighet och hygien. Så inga smycken och helst inget smink…så det blir en helt naturlig look på bilden.

medial läkning - medical medium

Nu ska vi njuta av bebisbubblan!

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *