Pigga-Katarinas semester på Öland

Nu har de flesta kommit tillbaka från semester och ledighet och förhoppningsvis har ni samlat på er många fina minnen att ta med er. I detta blogginlägg delar jag med mig av ett minne från min semester då det blev en tur till Öland på en semestervecka med barnen.

Med båten över från Oskarshamn till Byxelkrok var vi snabbt framme till vårt boende på Böda. Förutom att ha några lata soliga dagar på stranden, som definitivt hör sommaren till, så blev det även några utflycktsturer. Jag tycker att det är så mysigt att bara svänga in spontant där det finns skyltar som inbjuder till nyfikenhet, roliga aktiviteter och sevärdheter. Därför blev jag sååå glad när jag såg att det fanns ett getmejeri längst vägen på vår biltur. Hade faktiskt med mig en kylväska för man vet ju aldrig vad man hittar för gott på vägen.semesterVisste ni förresten att getprodukter är mycket snällare för magen än de från kossan. Get innehåller inte det allergi och inflammationsskapnade kaseinet, ett slags proteinämne, som finns i mejeri från ko. Getprodukter har blivit allt mer populära just av den anledningen att det är mer lättsmält och att fler tål det. I England produceras det även glass på getmjölk, något jag ej har provat än men gärna skulle vilja smaka! Det du ser på bilden ovan och lite till inhandlades. Kvargen gjorde vi tsatsiki på med egenodlad gurka och vitlök från trädgården. Mums! semesterFörutom lättsmälta getprodukter hittade vi även nyslungad honung på bilturen. En rapshonung och en maskroshonung. Lyxigt! semesterGokart blev det också, jag hoppade över men barnen körde med förtjusning. semesterKamelridning var kanske inte det man förväntades göra på en semester i Sverige. Jag nöjde med med att klappa dessa undersköna djur men barnen tog en ridtur. semesterSlutligen blev det ett besök på Sollidens vackra slottspark. Sonen fick jag nästan muta in för han kunde inte riktigt förstå sig på det här med blommor, trädgårdar och kungligheter…. han tyckte att det mesta såg ut som kirskål sa han…. förutom dessa vackra rosor som doftade underbart!

Jag vill gärna veta vad ni haft för er under sommaren. Lämna gärna en kommentar!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *