Packning

PiggaButikens miljösatsning!

Vi på PiggaButiken försöker ständigt utveckla vårt miljöarbete! Då klimatkrisen bara blir värre gör vi vårt yttersta för att nolla vår miljöpåverkan, ett arbete som hela tiden pågår och förbättras. Läs mer om hur vi jobbar och vad som är viktigt för oss!

Vi vill att våra produkter följer en hållbar kedja, från början till slut. Råvarorna som produkterna innehåller ska vara naturliga (och gärna ekologiska så långt det går) vilket är en självklarhet för oss. Människorna som skördar dessa råvaror ska jobba under bra arbetsvillkor. Produktionen ska gå rätt till med återkommande inspektioner och transporterna till oss ska vara väl genomtänkta. Detta är också en pågående process som hela tiden utvecklas till det bättre.

Miljö

I vårt interna arbete på PiggaButiken minimerar vi användningen av plast så långt det går. År 2015 slutade vi helt med att köpa hem plast för att fylla ut paketen med. Om din beställning mot förmodan innehåller plast idag kan du vara säker på att det är återanvänd plast som vi fått till oss av andra leverantörer och bud. Vi väljer kartonger och fyllnadsmaterial av återvunnen fiber och återvinner så mycket emballage som möjligt.

Miljö

Om du beställt från oss nyligen har du kanske fått hem dina produkter i ett vadderat kuvert? Anledningen till att vi har börjat skicka fler och fler ordrar i dessa kuvert är för att PiggaButikens leveranser ska ta så lite plats som möjligt i lastbilarna som transporterar post genom vårt avlånga land. Idag skickar alldeles för många företag sina produkter i onödigt stora kartonger, något som resulterar i att paketen tar upp mer plats än de egentligen hade behövt i lastbilarna. Undersökningar har visat att ca 30% av det som lastbilarna transporterar är luft som som uppstår i onödigt stora kartonger. Detta innebär att om alla företag började tänka mer som vi, att skicka leveranser i så små emballage som möjligt, skulle transporterna kunna minskas med ungefär en tredjedel. Det vore fantastiskt!

Har du fler tips och idéer som kan hjälpa oss i vårt miljöarbete är du mer än välkommen att höra av dig. Kommentera här nedan eller mejla till oss på kundservice@piggabutiken.se.

Välkommen att följa med oss på vår resa framåt!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *