Avsnitt 10 av PiggaPodden – Så fungerar Bicom Bioresonans!

10 avsnitt har nu spelats in av PiggaPodden och vi vill bara göra fler! Hittills har vi pratat om ekologisk hudvård, stress, hårbottenbesvär, detox och gästats utav våra främsta hudvårdsmärken. Idag ska vi prata om något helt annat, nämligen en analys- och behandlingsmetod som kallas Bicom Bioresonans. En energimedicinsk metod som Katarina själv jobbar med för att hjälpa människor bli av med bl.a. stressrelaterade obalanser, magbesvär, allergier och överkänslighet mot olika födoämnen. Hur fungerar Bicom Bioresonans? Vem kan göra denna typ av mätning? Hur går behandlingen till? I studion har vi med oss Olle från Bicom Norden som tillsammans med Katarina svarar på allt som har med Bicom Bioresonans att göra, in och lyssna!

Lyssna på avsnittet här:

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

När Katarina själv var i 20års åldern hade hon en hel del problem med sitt immunförsvar, mage och tarm samt återkommande halsinfektioner. För att ändra på detta började hon läsa på om olika kostförändringar och testade sig fram. Hon märkte snabbt skillnad på sin hälsa och blev mer intresserad av kroppens insida. Straxt därefter utbildade hon sig till hudterapeut och märkte att hennes kunder som kom med olika hudproblem även hade inre besvär. När hon utförde sina behandlingar gav hon även personliga kostråd och tips på kosttillskott för att stärka hud och kropp inifrån. Allt hänger ju nämligen ihop! En dag kom hon över en annons i en tidning om Bicom Bioresonans och det var så hon fick kontakt med Olle på Bicom Norden.

Kära Olle, som hon så kallar honom var hennes trygga pelare under många år när hon själv började med sina mätningar och behandlingar. Olle jobbade från början med idrott, gym och näringsupplägg när han en dag fick förfrågan av sina vänner att börja med Bicom Bioresonans, då de just köpt in en av Sveriges första Bicommaskiner. Olle blev direkt intresserad och har sedan den dagen varit fast! I veckorna jobbar han två dagar med behandlingar på egna patienter och resterande dagar utbildar och föreläser han om Bicom Bioresonans tillsammans med sin fru Sabine som är tysk läkare. Tillsammans har de nu också skapat ett friskvårdskoncept som de nu reser världen runt med för att sprida.

PiggaPodden - Bicom

Vad är Bicom Bioresonans och hur fungerar det?

Bicom är en behandling med patientens egna frekvenser. Maskinen registrerar individuellt vilka inre besvär och obalanser som finns i din kropp, för att sedan använda dem i behandlingen. Bioresonans sätter igång en frekvens i det biologiska så att man får gensvar. Under behandlingen testar bicomterapeuten vilka frekvenser som belastas och i vilka områden obalanserna sitter i, för att sedan vända upp och ned på frekvensen och på så sätt släcka ut den.

Andreas, vår programledare, drar liknelsen när man släcker ut ett oönskat ljud i ett par hörlurar. Man spelar in något och om det då befinner sig brus eller något annat oönskat ljud så fasvänder man och skickar ut samma ljud så att det försvinner. Olle instämmer att det är så Bicom också fungerar.

Bicom Bioresonans är alltså en holistisk och individuell behandling som ser olika ut på alla patienter. Man fokuserar inte på ett sympom, utan ser till helheten och kan därefter hitta grundorsaken till patientens upplevda problem. Tänk till exempel att Andreas och Olle ska behandla sin lever. Andreas har dagen innan sin behandling ätit bra mat och druckit mycket vatten, medan Olle har ätit godis och druckit whisky innan sin behandling. Då ser frekvenserna och informationen helt annorlunda ut i deras lever och kommer därför att behandlas olika.

Allt har sina egna frekvenser och vad som är fascinerande är att djur kan känna av när frekvenser och energier förändras på varandra men också på oss människor, till exempel när någon håller på att få ett epilepsianfall. Då signalerar kroppens organ andra frekvenser som framför allt hundar och hästar kan ta upp och då varna för genom ett annorlunda beteende. Olle och hans fru gör ibland bicombehandlingar på sina hästar och hundar på deras gård och berättar om hur alla andra hästar i stallet blir lugna och slappnar av när en av dem får behandling, är det inte häftigt? Då förstår man verkligen hur pass unik varje bicombehandling är.

Vem behöver denna typ av behandling?

Om man pratar friskvård gäller det alla! Alla som vill jobba förebyggande med att hålla sig frisk eller som känner någon form av obalans eller besvär och vill ändra på detta, kan söka sig till Bicom Bioresonans. Om man pratar utifrån sjukdomssynpunkt är de vanligaste patienterna de som har allergier av pollen, pälsdjur och födoämnen. Sedan utvecklas det till överkänslighet och hur dessa födoämnen påverkar mage och tarm, hud osv. Alla kan göra en Bicom Bioresonans behandling och man kan säga att det fungerar som ett komplement till den svenska sjukvården.

Internationellt sett är det idag 60% läkare som jobbar med Bicom Bioresonans. I Sverige ser det dock lite annorlunda ut då vi har ett annorlunda system. Om man jämför med Tyskland har läkarna där ett personligt ansvar över resultatet hos patienten medan läkarna i Sverige endast följer regelverket. Bicom Bioresonans är inte accepterat på samma sätt i den svenska sjukvården som det är i andra länder pga av svensk lagstiftning.

De som kommer till Katarina och Olle på behandling har oftast varit hos läkare först, vilket är bra! Ibland finns det hål att fylla som den svenska sjukvården inte lyckats göra och då kan Bicom Bioresonans istället vara en lösning. En stor grupp av människorna som kommer är utmattade och stressade själar, låga på energi med utmattade binjurar. De har bristande immunförsvar, ork och energi, symptom som man ofta har svårt att behandla inom sjukvården. Olle är tydlig med att Bicom inte är ute efter att ta över konventionell medicin, utan behandlingen ska fungera som ett komplement till den svenska sjukvården. Om du varit hos läkaren och testat allt de bett dig om men ändå inte känner dig tillfreds kan Bicom istället hjälpa dig att finna grundorsaken till dina problem och därefter också behandla dem.

Som tur är söker sig folk tidigare till Bicom idag. Det är inte alltid sista utvägen för många utan de vill istället jobba mer förebyggande och se över sina kroppar och obalanser i tid, innan sjukdom, smärta och överkänslighet tar över och blir ett problem. Ju tidigare man kommer desto bättre!

Fungerar Bicom Bioresonans som en alternativ hälsoundersökning? 

Det kan man säga! Behandlingen innehåller analys av kroppen, kartläggning av obalanser, smärta och besvär, om det finns näringsbrist och överkänslighet m.m. Terapeuten har möjlighet att se mer ur energisynpunkt än när man ser en fysisk sjukdom. Någon kan t.ex. komma in och ha dålig energi på sina njurar vilket man kan se i ett tidigt stadie för att då be patienten kolla upp sina njurar hos en läkare. Bicom kan alltså vara ett första stadie att förebygga och förhindra att en sjukdom utvecklas.

Hur exakt går en behandling till?

Allt börjar med en analys. När man kommer första gången får man berätta varför man har kommit och vad man vill ha hjälp med för att sedan göra en bicommätning av energiflödet i kroppen och titta på olika belastningar samt reaktioner av födoämnen och patogener (samlingsnamn för olika bakterier). På så sätt får man en sammanställning av kroppens hälsostatus just där i stunden. När man ser vad det är patienten har för belastningar vet man sedan vad det är man ska behandla vid nästa tillfälle. Tills dess skickar terapeuten med individuella råd till patienten utifrån hens status. Det kan handla om att röra på sig mer för att få igång energiflödet, göra andningsövningar för att motverka stress (klicka här för att ta del av Katarinas bästa andningsövning) eller ändra sina kostvanor. Bara en sån sak som att lägga till eller plocka bort födoämnen från sin kost blir så mycket enklare efter första mätningen då man vet vilka livsmedel man reagerar på. Små livsstilsförändringar tillsammans med bicombehanlingar kommer leda till stora förbättringar! Lyssna på Katarinas patientfall i podden om en kvinna som enbart gjorde några få kostförändringar efter sin första mätning och som redan kände skillnad i kroppen vid nästa behandlingstillfälle.

Efter första träffen är det dags att komma tillbaka och behandla. Då får man lägga sig på en mjuk brits med lugn musik i rummet och bara slappna av, mycket mer ansträngande än så är det inte. Man ligger på en modulationsmatta och har antingen olika elektroder på sig eller så får man hålla i olika kulor medan bicommaskingen behandlar kroppen bit för bit. De allra flesta känner inte någonting medan vissa kan känna av svepningar genom kroppen. Det är i alla fall inget som gör ont eller känns obehagligt.

PiggaPodden - Bicom

Vad är det vanligaste att behandla emot?

Om en patient har en smärtkänning i kroppen behandlas detta område under tiden och oftast försvinner smärtan direkt under behandlingen. Smärtan försvinner inte för all framtid men under behandlingen lugnas symptomen för att kunna jobba vidare med bakomliggande orsak. Kommunikationen i kroppen kommer tillbaka och energierna har lättare att flöda.

De vanligaste belastningarna är överkänslighet mot socker, mejeri, vete, ägg och soja samt föroreningar, strålning (från mobil och dataskärm) och tungmetaller. Tycker du det låter konstigt? Ägg har ju människan ätit i alla tider! Tyvärr är vår värld mer nedsmutsad idag och maten gör oss inte bara gott längre. Den är näringsfattig och innehåller mer bekämpningsmedel, tillsatser och bakterier idag. Oftast handlar det inte om att patienten är allergisk mot vissa födoämnen, utan att man har överkonsumerat dessa och därför skapat sig en överkänslighet, vilket går att behandla med Bicom. Genom att minska ner på livsmedel som skapar överkänslighet och att gå på regelbundna bicombehandlingar, gör att den självläkande processen i kroppen kommer igång och balans kan finnas. Det betyder att du inte behöver utesluta något du varit överkänslig mot utan att du vid väl valda tillfällen ändå kan äta t.ex. mejeriprodukter utan att få ont i magen.

Finns det några biverkningar med Bicom Bioresonans?

Det som används vid behandling är frekvenser som redan finns hos människan, därför kan man inte skapa något som inte redan finns där. Inspektionen för vård och omsorg säger att behandling med Bicom får användas då man finner att det inte är någon fara för patienten och att patientsäkerheten inte sätts på prov.

Trots detta används inte Bicom Bioresonans på sjukhus?

Detta beror på Sveriges regelverk och att den svenska vården inte använder sig av komplementärmedicin. Man jobbar inte salutogent inom vården, det vill säga att fokusera på vilka faktorer som bevarar hälsa utan istället jobbar man patogent med att motverka eller bota sjukdom. Tiden räcker inte till för båda och det är därför Bicom är ett så bra komplement till den svenska sjukvården.

Går det fort att behandla sina åkommor med Bicom?

Det beror på vilka belastningar som finns i kroppen. För någon som kommer med magont kan det räcka med att göra en analys och se vilka livsmedel som skapar besvär så att patienten kan minska ner på dessa samt genomgå några få behandlingar för att bli av med sin överkänslighet. Däremot om man har mycket belastningar i kroppen och varit sjukskriven länge så tar behandlingen också längre tid, eftersom det är mer man måste jobba bort.

Förr var det nästan endast allergipatienter som genomgick Bicom Bioresonans och dessa fick även snabba resultat. Idag är folkhälsan sämre och nu söker sig patienter med alla typer av sjukdomar till Bicom, vilket gör att det tar längre tid att bli frisk. Allt beror på individens utgångsläge!

Hur ser framtiden ut för Bicom Bioresonans?

Den ser bra ut! Bicom växer inom Sverige då intresset ökar och fler utbildningar hålls. Internationellt växer också denna behandlingsmetod och det håller på att skapas en skola för certifiering av nya bicomterapeuter, så att samarbetet rent internationellt ska bli lättare. Behandlingsmetoden fortsätter hela tiden att utvecklas och nya program skapas. Olle och Sabine kommer fortsätta att utbilda och vidareutbilda nya som gamla Bicomterapeuter, något Katarina är väldigt tacksam för. Man jobbar även mer förebyggande idag vilket är otroligt viktigt och ganska nytt. Bicom passar alltså alla, friska människor som vill hålla sig friska och långtidssjuka som behandlas för sina obalanser och som även behöver träna på att vara friska.

Kommer Bicom Bioresonans bli fullt accepterat av den svenska sjukvården?

Bicom kommer aldrig ersätta konventionell medicin och det är inte målet. Däremot är det ett fantastiskt komplemet som kan hjälpa många människor att må bättre.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Om du som har läst och lyssnat tycker att detta låter väldigt spännande och själv är intresserad av en Bicommätning så erbjuder vi på PiggaButiken en onlinetjänst, Bicom Bioresonans Online. Du kan nu beställa hem ett kit där du får med allt du behöver för att göra en mätning. Det går till så att du skickar in en liten blodsdroppe till oss som Katarina sedan mäter din vitamin- och mineralstatus på, vilka födoämnen du är känslig mot, bakterier som finns i din kropp osv. Tillbaka får du ett mejl med dina resultat samt tips på förändringar du kan göra och kosttillskott som kan hjälpa.

Är du intresserad av större mätningar och behandlingar kan du klicka dig in på Bicom Nordens och hitta din närmaste bicomklinik för att påbörja din personliga behandling. Om du skulle vilja komma till oss på PiggaButiken är du varmt välkommen att besöka Katarina i Nässjö där hon har sin butik och klinik i samma byggnad. Alla kan som sagt göra en Bicombehandling och få hjälp!

Tack snälla Olle för att du gästade vår podcast och berättade mer om Bicom Bioresonans! Det är så roligt att få sprida denna behandlingsteknik och kunna hjälpa fler människor till förbättrad hälsa. Och stort tack till dig som har läst och lyssnat. Glöm inte att prenumerera på PiggaPodden för framtida avsnitt. Du hittar PiggaPodden där poddar finns!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

2 thoughts on “Avsnitt 10 av PiggaPodden – Så fungerar Bicom Bioresonans!”

 1. Din kommentar
  Har provat vid 3 tillfälle mot ångest oro sen njurar urinblåsa och lymfa och mot migrän och tinnitus,,,efter jag fått behandling 3 blev jsg kass i magen illamående kände oro och rastlöshet,,,
  Finns där någon biverkning på detta? Med vänlig hälsning, Gitte

  1. Hej Gitte!

   Det låter som att det kan vara utrensningssymptom när du behandlat din lymfa och dina njurar.
   Kontakta gärna Katarina vid fler frågor om Bicom Bioresonans, då hon utför Bicombehandlingar och kan hjälpa dig mer utförligt – katarina@piggabutiken.se

   Ha en fortsatt fin dag!
   Pigga hälsningar Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *