PiggaPodden

PiggaPodden avsnitt 2 – Vad smörjer du in dig med?

Huden tar upp det vi lägger på den! Därför bör du vara noggrann med vilken typ av hudvård du använder och att din makeup innehåller närande ingredienser som en förlängning av din hudvård. Detta är vad dagens poddavsnitt kommer att handla om. Avsnitt 2 är sponsrat av M Picaut, Inika Organic, Sweden Eco och My White Secret. Nedan hittar du en beskrivning på vad du kommer att få höra i avsnitt 2 – Såklart hittar du länkar till podden också, in och lyssna nu!

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

I studion befinner sig såklart Håkan tillsammans med Katarina och deras poddgäst är ingen mindre än butikschefen Emelie som jobbat på PiggaButiken i ca 7 år. Hon är hälsorådgivare och makeup artist och passar därför alldeles utmärkt i dagens avsnitt som handlar om just hudvård och makeup.

Katarina kommer att från grunden gå igenom hudens uppbyggnad och förklara mer om de olika hudlagerna samt vad kollagen och elastin gör i huden. Eftersom vi har med oss huden hela livet är det så viktigt att tänka på vad vi matar den med. Detta kan faktiskt påverka hudens åldrande på lång sikt. Såklart spelar även din livsstil in – Hur du äter, solar, om du röker, sover dåligt eller stressar mycket. Alla faktorer påverkar din hud. Katarina pratar lite extra om hur viktig solen är, att vi faktiskt smörjer oss lite för mycket och hur vi kan skydda huden inifrån.

Emelie går vidare in på att man bör anpassa sin hudvård efter många faktorer – Om du är man eller kvinna, vilken hudtyp du har, ålder och vid olika årstider. De går även in på de olika stegen i en hudvårdrutin och vilken effekt produkterna ger av rengöring, ansiktsvatten, serum, olja, ögonkräm, dag/nattkräm peeling och mask. Ett varumärke de fokucerar lite extra på är M Picaut där de tipsar om deras fantastiska skumrengöring, deras smidiga “2-in-1” peelmask för dig som har kort om tid och även om nattmasken man lägger på på kvällen och tvättar bort nästa morgon. Hudvård ska inte va krångligt!

PiggaPodden

Är du istället man och vill ha anpassade produkter som doftar mer maskulint presenterar de ett nytt varumärke på marknaden som heter Sweden Eco. Produkterna är få, smidiga och doftar manligt. Mer om dessa hör du i podden!

I avsnittet pratar de även om makeup och att du ska våga ställa krav på dessa produkter! Du kastar dina pengar i sjön om du lägger tusentals kronor på dyr hudvård och sedan applicerar konventionellt smink som täpper till och motverkar hudvårdens effekter. Tänk att din makeup ska vara en förlängning av din hudvårdsrutin. Att basprdukterna ska innehålla närande och naturliga ingredienser men ändå ge det resultatet du är ute efter. Här tipsar Emelie om sina favoritprodukter från Inika Organic som t.ex. Loose Mineral Foundation som täcker och mattar ner och deras grymma Mascaror som ger otroligt fina resultat och håller länge utan att falla ner.

Något som också kan va viktigt för många är att ha ett vackert leende och vita tänder. Idag finns det naturliga tandblekningsremsor från My White Secret som är smidiga att använda och ger ett fint resultat, framtagna tillsammans med brittiska tandläkare.

Lyssna på dagens avsnitt och ta till er av all ny kunskap och våra bästa tips. Våga också be oss om hjälp! Antingen kan ni komma in i våra fysiska butiker i Tranås eller Nässjö eller kontakta oss på kundservice@piggabutiken.se. Skriv annars till oss på Facebook eller Instagram. Vi hörs!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *