PiggaPodden

PiggaPodden avsnitt 3 – Detox och hur du renar din kropp!

Äntligen är det dags för poddsläpp igen och denna gången pratar Katarina och Håkan med Karin, en av våra medarbetare på PiggaButiken. Karin är utbildad näringsfysiolog och brinner för dagens ämne som är detox och rening. Tillsamman med Katarina förklara de vad en detox är, varför man ibland bör detoxa kroppen, de positiva effekterna och såklart delar de med sig av massa bra tips på hur du kan detoxa på olika sätt. Detta ansnitt är sponsrat av ingen mindre än Alpha Plus, Life Drink, Dr. Sannas och C/O Gerd, tack till er. Glöm inte lyssna, avsnittet hittar du nedan!

Lyssna här:

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Det är många som påstår att detox är bluff, att kroppen klarar av att rena sig själv och att det endast är slöseri med tid och pengar. Vi håller inte med! Kroppen är helt fantastisk och den klarar av så mycket utan att vi ens behöver tänka. Dessvärre tar inte vi alltid hand om vår kropp på bästa sätt. Genom maten vi äter får vi i oss bekämpningsmedel, tungmetaller och alldeles för mycket näringsfattig kost. Genom att smörja huden med konventionella hudvårdsprodukter kan vi även få i oss kemikalier, eftersom huden absorberar allt vi lägger på den!

En detox kan vara allt ifrån att tillsätta en grön smoothie med näringspulver i, som t.ex. Life Drink från TerraNova eller Mighty Detox från Alpha Plus och tänka lite extra på kosten under några veckor. Eller så intresserar man sig för hela livsstilen med naturligt renande livsmedel och örter. Mer om det hör du Katarina berätta om! Hon ger även tips på hur man “dushar ur” kroppen på bästa sätt på morgonen och bjuder Håkan på en spännande klorofyllblandning från Dr. Sannas som heter Ängsblandning (föredetta Alkaline Greens som ni ser på bilden).

PiggaPodden

Karin pratar om daglig fasta, hur man kan förbereda sig inför en detoxkur, vad man kan äta för att låta reningsorganen vila och hur man bör motionera under sin detox. De pratar lymfsystem, varför det är så viktigt och hur man kan göra för att få fart på lymfan. Även vilka födoämnen man bör undvika överlag, inte bara under en detoxkur. Katarina tipsar om böcker inom kost och hälsa så som Sju steg till ett friskare jag och Anthony Williams böcker samt våra nyaste tillskott från Fern Greens som alla innehåller smarriga och nyttiga recept, för att du ska få inspiration och lättare lyckas med din detox.

Man ska också tänka lite extra på vad man lägger på huden då huden absorberar det vi smörjer den med, t.ex. deodorant. Många deodoranter innehåller idag aluminiumklorid. Varför detta inte är speciellt bra förklarar Karin mer om. Hon tipsar även om vår storsäljardeo från C/O Gerd som är 100% naturlig och som inte innehåller just aluminiumklorid.

Låter detta intressant bör du VERKLIGEN lyssna på dagens poddavsnitt! Du hittar det ovan ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *