PiggaPodden

PiggaPodden avsnitt 8 – Historien bakom det ekologiska hudvårdsmärket Rosenserien

I detta avsnitt har vi med oss Carina från Rosenserien. Ett av våra äldsta ekologiska varumärken på PiggaButiken! Det var Carinas mamma som från början startade företaget, men efter mammans tragiska bortgång i cancer ville Carina bestämt driva företaget vidare. I år fyller Rosenserien 35 år, de har vunnit fina priser på vägen och fortsätter att utvecklas och växa. Lyssna och inspireras av Carinas berättelse. Glöm inte att prenumerera på PiggaPodden!

Lyssna på avsnittet här:

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Katarina beskriver Rosenserien som att komma hem! När hon köpte butiken fanns Rosenserien på plats från start. Än idag är deras fantastiska deodorant en storsäljare och sortimentet fortsätter hela tiden att växa och utvecklas. Produkterna ger en mysig och hemtrevlig känsla som idag älskas av många!

Rosenserien ansiktskräm

Allting började för 40 år sedan. Carinas mamma jobbade som frisör, men tack vare de starka produkterna hon använde på sig själv och sina kunder började hon få hudproblem. Efter mycket ifrågasättande började hon leta efter naturliga och snälla produkter. En dag hade hon en kund som blandade sina egna hudvårdsprodukter på växter och örter. Hon sålde dessa ett tag på salongen tills en dag då hon kände att det var dags att ta nästa steg som egenföretagare. Tillsammans med hennes bästa väninna beslutade de sig för att ta fram en helt egen naturlig produktserie och för 35 år sedan hade de tillslut sin egna lilla uppsättning av ekologiska hudvårdsprodukter.

Hur såg man på naturlig och ekologisk hudvård på den tiden?

Det var allt lite konstigt! Men Carinas mamma var väldigt alternativ med det mesta. Hon detoxade och fastade, de odlade vetegräs och groddar hemma och om Carina hade feber fick hon ingen Alvedon utan lökomslag istället, ett gammalt husmorsknep mot infektioner och värk.

“Det hårda slaget för oss var för 25 år sen när mamma plötsligt blev sjuk” berättar Carina. Från att vara en renlevnadsmänniska som varken rökte eller drack och till mesta dels levde på rawfood, tills att bli jättesjuk i cancer och inom 4 månader inte finnas kvar. Carina tog med stark vilja och stolthet över företaget och drivs än idag av den lycka hon kände från sin mamma på dödsbädden när hon berättat att hon ville fortsätta driva Rosenserien framåt.

Vad är största skillnaden när man utvecklar en produkt nu, jämfört med när allting startade?

Skillnaden är jättestor! Det var svårare förr då det inte fanns så mycket råvaror som nu. Då fick man ta lite vad man hittade medan det idag finns hur mycket nya ekologiska råvaror som helst samt nya metoder på hur de kan användas i produkterna för bästa effekt. Ekotrenden växer och det märks på de större företagen, att de försöker få in naturligt och ekologiskt i sina produkter, vilket många gånger kan vara “greenwashing” (alltså att man väljer att belysa enskilda ekologiska råvaror i en produkt som dock kan vara obetydliga jämfört med alla andra kemikalier som produkten också innehåller, en typ av falsk marknadsföring).

Var befinner sig Rosenserien idag?

Varumärket fortsätter hela tiden att växa, både omsättningsvis och på produktnivå. Carina avslöjar att de under nästa år kommer att släppa fler nyheter i serien, spännande tycker vi!

Deo

Vad är det som gör Rosenserien unikt? 

  • Dels använder de en bas av ren, ekologisk och rättvisemärkt Aloe Vera i alla sina produkter. Carina berättar att tanken från början var att skapa högkoncentrerade produkter som inte har en bas av vatten (som många produkter har), för vatten finns ju i kran och kan ej vara ekologiskt! Rosenserien vill instället ha en mer effektiv, dryg och verksam bas. Aloe Vera har en lugnande effekt och är full med näring.
  • Det som även gör deras produkter unika är den fantastiska rosendoften! Rosenolja är otroligt dyrt och lyxigt, samt bra för alla olika hudtyper. Har du en fet hy verkar den antibakteriellt, om du är torr verkar den balanserande och för en mogen hy verkar den anti aging. Dessutom är doften lugnande för psyket! Kanske är det därför Katarina tycker Rosenserien produkter doftar hemtrevligt och mysigt.
  • Varumärket är också vegan certifierat vilket betyder att produkterna inte innehåller några animalier eller testas på djur. En trend inom hudvårdsbranschen som växer snabbt, vilket Rosenserien var snabba att ta till sig. Är du vegan kan du alltså vara trygg med att använda deras produkter, förutom Lipbalm och Tinted Moisturizer som innehåller bivax.
  • Produkterna är också svensktillverkade, utanför Östersund. Något vi verkligen värnar om på PiggaButiken!

Rosenserien har även lanserat en helt ny serie som heter Sweden Eco for Men, en herrserie som för en kort tid sen vann priset “Best New Organic Beauty Product” med deras väldoftande herrdeodorant. Den utsågs vara den mest innovativa, nytänkande och hållbara produkten i hela Skandinavien och vi förstår verkligen varför just den produkten vann! Deodoranten har en fantastisk maskulin doft utan att vara för mycket och den fungerar verkligen. Stort grattis till en fin vinst!

Sweden Eco for Men

Någon som har hjälpt till att utveckla denna herrserie är faktiskt Tony Irving. I podden hör du Carina berätta om hur Tony, efter sin medverkan i Fångarna på Fortet kom i kontakt med Rosenserien och hur de påbörjade ett troget samarbete för 8 år sedan. Sweden Eco for Men är en mångfunktionell och smidig serie som alla herrar verkligen borde ha hemma! De har även stora visioner om att ta denna serie utomlands.

Du hör dem även prata om varför deodoranter med aluminium är farliga och hur för mycket aluminiumklorid kan leda till benskörhet, Alzheimer och vissa typer av cancer. En ingrediens som Rosenserien var först med på den svenska marknaden att utesluta helt från sina deodoranter. Aluminiumklorid täpper till svettkörtlarna vilket kan leda till allvarliga problem. Mer om detta i podden!

Rosenserien har även vunnit Guldäpplet flera gånger. Det är en tävling för tidningen HÄLSA’s läsare där de röstar fram sina favoritprodukter. Ett år vann hela serien och ett annat år vann de pris för sin fantastiska Morotsolja. En solklar favorit för många, inte minst Katarina! Morotsoljan ger lyster och en fin hudton, tack vare att den innehåller karoten. Passar både på sommaren när man har en fin solkysst hud men också på vintern när man känner sig lite glåmig och vill ha extra lyster.

För att avrunda så vill vi poängtera än en gång att Rosenserien är ett hållbart varumärke som värdesätter hela processen av sina produkter. Från råvara, till att de som utvinner råvarorna mår bra och har rätt villkor, vid produktion, ut till kund och tillbaka för återvinning. Carina pratar också om hur bra återvunnen plast är istället för sockerrörsförpackningar, också viktigt för dig som konsument att veta!

Lyssna och inspireras av Carina och Rosenserien! Har du några frågor eller bara vill skriva in till oss om vad du tycker om podden? Mejla då kundservice@piggabutiken.se, det blir vi så glada för ♥ Glöm nu inte att prenumerera på PiggaPodden, vi utlovar ännu fler spännande avsnitt inom kort. Tack för att du läser och lyssnar!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *