Plastbanta

Plastbanta med PiggaButiken – Dessa 7 saker bör du byta ut!

Tiden är inne! Vi måste tänka mer hållbart och miljövänligt. Men att ha ett giftfritt hem helt utan onödiga plaster, kemikalier och tillsatser är näst intill omöjligt. Det finns däremot mycket man kan göra för att minska på plasten! I detta blogginlägg tipsar vi om 7 saker du enkelt kan byta ut i ditt hem. Vi visar också upp de bättre alternativen som du även hittar hos oss på PiggaButiken. Plastbanta med oss, och läs vidare för mer inspiration!

Plast är ett samlingsnamn för en stor grupp halvsyntetiska eller syntetiska meterial och finns i många färger och former. Det innehåller bland annat flamskyddsmedel, monomerer, BPA och ftalater vilket är allt annat än naturligt. Dessa kan påverka oss männsikor och vår natur negativt, så tänk smartare, tänk mer hållbart och byt ut dina plastprylar till mer miljövänliga och säkra alternativ!

Vi börjar i badrummet!

Plastbanta

Tandborsten – De allra flesta tandbortar är gjorda av plast, vilket är väldigt synd eftersom vi använder denna pryl varje dag, flera gånger om dagen. Vi stoppar den i munnen och vet inte alls hur den påverkar oss på lång sikt. Skippa plasttandborsten och byt istället till en bambutandborste. Bambu är ett hållbart, miljövänligt och nedbrytbart material. Vi har bambutandborstar från Humble Brush, ett företag som donerar tandborstar till behövande för varje såld tandborste. En väldigt fin och unik gest, vilket gör oss väldigt stolta när vi säljer dem vidare till er!

Plastbanta

Bindor – Om du använder bindor bör du bli medveten om vad “vanliga” bindor innehåller. De kan va klorblekta och innehålla syntetmaterial, plast, kemikalier, ytbehandlingar och parfymer. Inte alls bra för underlivet! Välj därför ett bättre och säkrare alternativ som är helt fritt från dessa procedurer och ämnen – nämligen bindor (och tamponger) från Natracare. Vill du läsa mer om dessa i ett annat blogginlägg kan du klicka dig vidare HÄR.

Plastbanta

Plåster – Även vanliga plåster kan innehålla plast och kemikalier, vilket kan framkalla allergier och utslag. Extra varsam ska du vara med vad du sätter för plåster på dina barn som oftast är känsligare i huden. Använd istället naturliga bambuplåster från Nutricare Patches! De är helt naturliga och historiskt bevisat symptomlindrande och sårläkande. Du kommer aldrig mer få röda märken om du använder dessa plåster! Läs mer om dem i ett annat blogginlägg HÄR.

Och så går vi vidare till köket!

Sugrör – Sugrör man får på snabbmatskedjor och liknande är otroligt påfrestande för miljön. Det är en så onödig vana att ta ett sugrör, dricka ur det en gång och sedan slänga det. Något som är betydligt mycket mer miljövänligt och även trendigt just nu är Bambusugrör. De är snygga, hållbara och av ett 100% biologiskt nedbrytbart material.

Plastbanta

Tallrikar/Skålar – Dessa populära kokosskålar kommer som ni säkert vet från Bali och är tillbakatagna efter att de kasserats som skräp. Varje kokosnöt är tillskuren, slipad och tvättad innan den blir insmord med ekologisk kokosolja. När du äter ur en kokosskål hjälper du miljöarbetet och bidrar till att ta bort onödigt avfall och du använder dessutom en naturlig produkt. Behandlar du den sedan rätt håller den i en evighet! Därför bör du byta ut några av dina plastskålar och engångstallrikar mot dessa fina Kokosskålar från Coconut Bowls.

Bestick – Istället för att ta med plastbestick på picknicken, till lunchen eller ut i skogen finns nu dessa fina Träbestick istället. Även de kommer från Bali och har skapats av återvunnet Ebony trä. Coconut Bowls återvinner överblivna träbitar från möbeltillverkningen för att kunna bidra till att minska svinnet. Välj smart, välj miljövänligt!

Plastbanta

Diskborste – Något du förmodligen använder nästan varje dag. För att riktigt rensa bort all onödig plast bör du även byta bort din plastborste till en Diskborste i naturmaterial. Den är absolut lika bra som en vanlig diskborste och till och med bättre eftersom du kan byta ut borsthuvudet mot ett nytt när det behövs, istället för att byta hela borsten.

Det vi vill är att inspirera till ett mer miljövänligt och hållbart hem, men kom ihåg att allt inte behöver ske över en natt! Stort lycka till med din plastbantning, och glöm inte att du hittar alla dessa produkter på vår webshop.

Många kramar, Victoria

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *