Renew Life

Probiotika – Vilka goda bakterier passar dig?

De flesta har väl hört talas om probiotika och att det är bra för oss att stärka våra goda vänner i tarmen. Men det finns ju så många märken på marknaden! Hur ska jag kunna välja? Vilka är bra? Och framför allt – Vilken passar mig? I dag tänkte jag förklara skillnaden på Renew Life’s olika probiotikor så kanske du kan se vilken som passar just dig!

Vi börjar med barnen. I Renew Life’s sortiment finns en probiotika som riktar sig till barn från 3 år. Det är en tuggtablett men smak av hallon och björnbär för att passa de barn som inte gillar att svälja kapslar. 1 tablett innehåller inte mindre än 10 miljarder mjölksyrabakterier från 9 olika stammar. Ett strålande komplement för små barnamagar som bland annat ska lära upp ett immunförsvar. Förr när barn utsattes för mer “smuts” än tidigare räknar forskarna på att vi som barn hade flera hundra stammar av olika bakterier i vår tarm. Ny forskning från USA visar att genomsnittet idag ligger runt 5 stammar.. Inte konstigt att allergier ökar! Det är ju våra goda bakterier som ska “lära” vårt immunförsvar vad som är de riktiga bovarna och vad som är ok. Så för att stärka ditt barns tarmflora rekommenderar jag Pure Biotic Barn.

Renew Life

Vidare har vi två produkter som vänder sig till oss vuxna. Det är Pure Biotic och Pure Biotic Premium.

I den som heter Pure Biotic finns 6 miljarder bakterier från 6 olika stammar. Den är i tablettform och är utformad så att den utsöndras långsamt och på det viset skyddar bakterierna mot magsyran. Denna tablett passar dels de som inte vill/kan lägga så mycket pengar på sin probiotika eller om man helt enkelt redan har en mage som mår bra. Med bra mage menar jag att man bajsar varje dag, varken hårt eller löst bajs, färgen ska var brun (inte svart eller gråaktig) och den ska glida ut lätt utan att lämna några direkta spår på pappret. Den ska inte heller lukta gräsligt illa (okej, det är bajs vi pratar om, det luktar sällan rosor men jag menar att det inte ska vara en ovanligt obehaglig doft). Har du den perfekta avföringen men bara vill stärka kroppen och vara lite extra snäll mot magen kan detta vara en produkt för dig.

Renew Life

Så har vi deras premium produkt som mycket riktigt också heter Pure Biotic Premium. Denna kapsel har inte mindre än 50 miljarder goda bakterier från 10 olika stammar och är en riktig superprodukt. Här har du en perfekt kompis om du har råkat ut för någon typ av diarré. Det kan vara turistmage, maginfluensa, nervös tarm, eller liknande där mycket av din tarmflora har “spolats ut”. Den kan även stärka ett immunförsvar i obalans, eller om din hälsa i stort behöver ett lyft. Jag rekommenderar inte att man alltid ska äta en viss sorts probiotika (om man inte mår väldigt bra under tiden man äter och sämre när man slutar) utan variera sig för att ge tarmen nya kompisar av lite olika sorter. Jag tror ju att olikheter berikar på många sätt.

Renew Life

Den sista produkten jag vill nämna är en produkt riktad till kvinnor, nämligen Pure Biotic Kvinna. Denna har också 50 miljarder mjölksyrabakterier från 9 stammar men är riktad mot just det som vi kvinnor ofta drabbas av, nämligen urinvägsbesvär. Våra urinrör är ju kortare än mäns och då kan bakterier lättare vandra upp i blåsan och där få fäste i slemhinnan med obehagliga trängningar och täta toalettbesök som följd. De goda bakterier som finns i Pure Biotic Kvinna är av den sort som stärker miljön i din blåsa så de elaka typerna inte kan få fäste lika lätt, toppen ju!

Både Premium och Kvinna har samma typ av teknik för att komma förbi magsyran så bakterierna kan komma dit de ska i levande skick. Hoppas att denna lilla guide kan hjälpa dig i din jakt på just din perfekta probiotika! Lycka till och ta hand om din mage, all hälsa börjar ju där ♥

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *