kosttillskott

Råd gällande kosttillskott – behövs det verkligen?

Ja, den frågan kan man ställa sig. Idag finns det många råd och rön om huruvida det räcker med det vi får i oss via maten eller om tillskott behövs. Frågan kan tyckas komplex och vilka råd ska man lita på? Följande råd är baserade på många års egna erfarenheter som hudterapeut, hälsorådgivare och Bicomterapeut. 

Många av oss äter bra mat och känner då att kosttillskott kan vara överflödigt. Men vad händer i kroppen när du stressar, äter mat med olika tillsatta ämnen, sover för lite, tränar för sällan och äter alldeles för mycket socker, mejeri och gluten? Ja, då blir det plötsligt mer logiskt att kroppen hamnar i obalans än om vi hade levt det perfekta livet helt stressfritt, ätit näringsrik mat från bördiga jordar och andats ren luft. Tyvärr ser världen inte ut så idag och då anser jag att kroppen behöver lite extra hjälp. mage tarm - probiotikaListan på varför vi behöver extra tillskott skulle bli riktigt låååång. Just D-vitamin har det forskats otroligt mycket på, alltifrån förebyggandet av sjukdomar, vissa cancerformer, immunförsvaret, stark benstomme, depressioner mm. Så här gäller det att vara steget före och inte riskera några brister. Råder definitivt alla, barn som vuxna att ta extra tillskott (man kan göra ett litet uppehåll under sommarmånaderna, om det är soligt vill säga. Men annars är det bara att pilla i sig detta guldvitamin).
kosttillskott - holisticFör att vidare förklara vilka kostillskott som kan vara värt att äta extra av vill jag att du tänker på hur din vardag ser ut. Vårt levnadssätt idag med alltför mycket stress och för lite återhämtning gör att vår kropp förbrukar mer av tillexempel B-vitaminer samt magnesium än om vi hade varit mer balanserade i vårt leverne.kosttillskott - holisticB-vitamin gruppen är viktig för både nervsystemet samt hår, hud o naglar och tillhör också en grupp av näringsämnen vi ofta behöver ta tillskott på. B-vitaminer hjälper till med ämnesomsättningen samt bildningen av röda blodkroppar. Brist kan orsaka trötthet, utmattning, håravfall, dålig hy, blodbrist (folsyra o b12) och i vissa fall även tungsveda.kosttillskott - holisticJust magnesium är viktigt för alla muskler i kroppen och verkar muskelavslappnande, det är av den anledningen många med kramper i vadmuskler blir hjälpta av just magnesium. Megnesium finns absolut i vår kost men tänk då på att våra jordar är utarmade på magnesium, vilket gör att våra grödor inte innehåller tillräckliga mängder. Av den anledningen kan alltså ett kosttilskott av magnesium vara en god ide.kosttillskott - holisticEn frisk tarmflora är också av stor betydelse med hur vi tar upp näringen ur maten. Dessvärre har våra matvanor och vårt levnadssätt i kombination med allt för flitig antibiotikaanvändning har bidragit till att försämra vår flora. Dessa faktorer har resulterat i att de flesta av oss har försämrad tarmflora. Det i sin tur ger ett försämrat immunförsvar vilket kan resultera till återkommande infektioner, allergier och matsmältningsbesvär. Stor del av befolkningen har dessutom magbesvär i form av uppkördhet och gasbildning. Så ska det inte behöva vara, men som tur är kan en förbättrad av tarmflora göra stor skillnad. Här rekommenderar jag LactoVitalis Pro.kosttillskott - holisticListan på kosttillskott och förklaringar till varför de är viktiga kan göras lång. Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla oss på kundservice@piggabutiken.se så hjälper vi dig att finna svaret på dem. Ha en underbar dag!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

1 thoughts on “Råd gällande kosttillskott – behövs det verkligen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *