Semlor

Recept på glutenfria semlor utan raffinerat socker

Vi på PiggaButiken brukar försöka hålla oss till fika som inte bara innehåller massa raffinerat socker, utan som även mättar och ger energi till eftermiddagen. Idag är det många som festar på semlor, så igår ställde jag mig i köket och testade ett nytt recept. Och alltså, hur gott blev det inte?! Har ni inte testat dessa små godingar så är det hög tid att göra det!

Semlor
I originalreceptet så används stevia som sötning, men eftersom att jag inte är så förtjust i det så använde jag istället kokossocker. Här är receptet som jag använde mig av.

10 st mini-semlor:
3 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk kokossocker

Vispa äggen. Häll i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, bakpulver och kokossockret i en skål. Rör ihop med äggblandningen och låt stå i 10 minuter så att blandningen sväller. Klicka i smeten i 10 muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Mandelmassa
100 g mandelmjöl
1 äggvita
2 msk kokossocker
1 msk vispgrädde
1 msk florsocker

Blanda mandelmjöl, äggvita, kokossocker och vispgrädde till lagom konsistens. Rör i mer vispgrädde om massan blir torr. Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på grädde och lägg tillbaka locket. Pudra över lite florsocker.

Semlor

Förvara i kylen till de ska serveras. Hoppas det smakar!

Publicerat av

Erika

Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *