
10 st mini-semlor:
3 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk kokossocker
Vispa äggen. Häll i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, bakpulver och kokossockret i en skål. Rör ihop med äggblandningen och låt stå i 10 minuter så att blandningen sväller. Klicka i smeten i 10 muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Mandelmassa
100 g mandelmjöl
1 äggvita
2 msk kokossocker
1 msk vispgrädde
1 msk florsocker
Blanda mandelmjöl, äggvita, kokossocker och vispgrädde till lagom konsistens. Rör i mer vispgrädde om massan blir torr. Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på grädde och lägg tillbaka locket. Pudra över lite florsocker.
Förvara i kylen till de ska serveras. Hoppas det smakar!