Vi på Piggabutiken.se brukar försöka hålla oss till fika som inte bara innehåller massa raffinerat socker, utan som mättar och ger energi till eftermiddagen. Idag är det många som festar på semlor semlor, så igårkväll ställde jag mig i köket och testade ett nytt recept. Och alltså, hur gott? Har ni inte testat dessa små godingar så är det hög tid att göra det.

semlor - recept - baka
I orginal receptet så används stevia som sötning, men eftersom att jag inte är så förtjust i det så använde jag istället kokossocker. Här är receptet som jag använde mig av.

10 st mini-semlor
3 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk kokossocker

Vispa äggen. Häll i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, bakpulver och kokossockret i en skål. Rör ihop med äggblandningen och låt stå i 10 minuter så att blandningen sväller. Klicka i smeten i 10 muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Mandelmassa
100 g mandelmjöl
1 äggvita
2 msk kokossocker
1 msk vispgrädde
1 msk florsocker

Blanda mandelmjöl, äggvita, kokossocker och vispgrädde till lagom konsistens. Rör i mer vispgrädde om massan blir torr. Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på grädde och lägg tillbaka locket. Pudra över lite florsocker.

semlor - recept - baka

Förvara i kylen till de ska serveras. Hoppas det smakar!