Denna ljuvliga soppa hittade jag i Sju steg till ett friskare jag, en kokbok skriven av Nillas Kitchen. Denna bok är fylld av nyttiga och smarriga recept helt utan gluten, mjölk och socker. En bok om hur lätt det är att äta rätt! Receptet delar vi med oss av nedan, så fortsätt läs.

I boken kallas receptet Mandys marockanska kikärtssoppa med mandel. Mandy och Nilla möttes för några år sedan i ett kök där de jobbade tillsammans. Mandy imponerade stort med sin kikärts- och tomatsoppa och efter det har Nilla inte kunnat sluta laga den. Jag tyckte den såg så simpel och god ut att även jag var tvungen att testa den häromkvällen och ja, den är fantastiskt god och så enkel att göra! Soppan är mättande och proteinrik tack vare mandeln och kikärtorna. Prova den du också!

Recept

Du behöver:

2 msk olivolja eller kokosolja

1 tsk torkad ingefära

1 tsk kanel

1 tsk currypulver

1 tsk nymalen svartpeppar

1 tsk mald spiskummin

0,7 liter buljong (hon har även ett recept på hemmagjord buljong i sin bok)

400 g krossade tomater

1 tsk salt

2 dl mandlar

400 g färdiga kikärtor

Gör såhär:

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla kryddor under omrörning tills de doftar och mörknar i färgen utan att brännas. Koka upp buljong, tomat och salt. Tillsätt de rostade kryddorna och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt mandlarna och låt koka i 7-10 minuter. Smaka av med mer salt om det behövs. Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt kikärtorna och låt sjuda i ca 3 minuter. Sen är soppan klar! Jag toppade min soppa med soltorkade tomater, torrostade solroskärnor, havre fraiche och lite ramslök, muums!

Om du vill ha fler spännande, välsmakande och nyttiga recept förslår jag att du klickar hem Nillas bok du också. Klicka HÄR för att komma till den på hemsidan.

Du kommer inte att bli besviken ♥