Eftersom jag gärna bakar och äter nyttigare alternativ till fika så provade jag en vegansk och lite hälsosammare morotskaka som faktiskt blev supergod. Gillar du morotskaka måste du testa detta recept!

Ingredienser:

3 dl rismjöl

0,5 dl potatismjöl

3/4 dl kokosmjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

2 tsk kanel

1/2 tsk mald ingefära

400 gram finrivna morötter

2 dl havredryck

1 dl agavesirap

2 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

Frosting:

200 gram Oatly påMackan

1 msk agavesirap

1 krm vaniljpulver

Lite rivet limeskal och några droppar limesaft

Recept

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Smält kokosoljan på låg värme och riv morötterna. Blanda alla torra ingredienser i en skål och adderar sedan resten av ingredienserna. Blanda noga, gärna med väl rengjorda händer så att inget mjöl ligger kvar i botten. Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Grädda kakan i ca 30 minuter. Om kakan blir mörk kan du lägga på folie de sista 10 minuterna eller sätta ner kakan längst ner i ugnen. Förbered frostingen genom att blanda alla ingredierser väl och sätt sedan in den i kylskåpet för att vila. Kakan är klar när du kan sticka in en tandpetare och att den kommer ut torr. Låt kakan svalna och bred sedan frostingen över den avsvalnade kakan. Toppa med valfri topping, jag använde valnötter. Nu är det bara att njuta!

Receptet är inspirerat av Laila Högfeldt, hennes blogg och recept hittar ni HÄR ♥