Tänk att en helt ny värld öppnade sig när jag insåg hur lätt det var att baka nyttigt! Många tänker att det är svårt och krångligt, men det är det verkligen inte! Ändra inställning, testa dig fram och sen kommer du va lika fast som jag! Här delar jag med mig av receptet på min smarriga pumpabrownine, testa den och låt oss veta vad du tyckte om den!

Recept

(1 form, ca 20 bitar)

Ingredienser:

1 kg ugnsbakad pumpa

5 dl havregryn (glutenfri går också bra)

2 msk linfrön

5 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

2 dl kokossocker 

3 dl växtdryck (mandel, soja eller havredryck)

Mörk choklad som topping

Kokosolja till att smörja formen med

  1. Börja med att skala och tärna pumpan för att sedan ugnsbaka den i 180 grader tills den blir mjuk.
  2. Mixa havregryn och linfrön tills ett mjöl har bildats, för att sedan blanda ner resten av de torra ingredienserna.
  3. När pumpan är mjuk mixar du även ner den i matberedaren, tillsammans med växtdrycken tills en klibbig smet bildats.
  4. Smörj en form med kokosolja och häll i smeten. Hacka chokladen och strö över.
  5. Ändra ugnen till 200 grader och grädda i mitten i ca 20-25 min.
  6. Låt svalna ordentligt innan servering.

Recept

Ett perfekt alternativ till fika för dig som gillar både nyttigt och gott! Ha en fortsatt härlig helg ♥

Kram Victoria