Vi älskar fredagsfika! Varje vecka är det någon av oss som bakar och oftast håller vi det ganska så nyttigt. Senast var det min tur och då slängde jag ihop jordnötsrutorna ni ser ovan, täckta med choklad och nötter. Receptet hittar du nedan!
Botten:
100gr Choklad 85%
1 ägg
0,5 dl Koksolja
Havssalt
Smält chokladen, vispa ner kokosfettet samt ägget (rumstempererat ägg, annars kan det skära sig) och skjutsa in i ugnen på 175 grader i ca 4-5 min. Låt sedan svalna!
Mellanlager:
1 tetra kokosgrädde med fast konsistens
2-3 msk jordnötssmör
1dl kokosflingor
Lite lakritspulver
Lite havssalt
Rör ihop allt och smaka av! Om jordnötssmöret är väldigt hårt så kan man värma det lite försiktigt i vattenbad. Tillsätt eventuell sötning! Lägg på smeten på botten som varit i ugnen och ställ sedan in kakan i frysen.
Toppen:
Smält 100gr 86% choklad med lite kokosfett
Dekorera med jordnötter!
Smält chokladen för dekoration med lite kokosfett och häll över kakan. Piffa sedan till det med några jordnötter och ev lite flingsalt.
Hoppas det smakar!