Våffeldagen närmar sig och vem tycker inte om våfflor? Det gör jag, speciellt när de blir alldeles sådär frasiga och härliga! På onsdag ska det gräddas ordentligt här hemma kan jag lova! För er som vill ta del av detta glutenfria recept kommer det här.

Du behöver:

25 gram smält smör (vill man ha våfflorna utan smör kan man absolut använda kokosolja)

1,5 dl växtdryck – havredryck, mandeldryck, sojadryck eller annan dryck som du gillar

2 dl mandelmjöl

0,5 krm salt

0,5 tsk vaniljpulver

1 msk fiberhusk

4 st ägg

Toppa med valfri topping:

Vi hade grädde, blåbär och chiasylt gjort på chiafrön och jordgubbar

Recept

Gör såhär:

Smält smöret (eller kokosoljan) och tillsätt valfri växtdryck så att smöret svalnar.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt vätskan och vispa ner äggen så att en slät smet bildas.

Grädda smeten i ett våffeljärn. Glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna.

Toppa våfflorna med valfri topping och njut!

Hoppas det smakar!

Kram Pigga-Emelie