Recept

Recept – Så gör du veganska twixbars

Häromkvällen gjorde min dotter hemmagjorda twixbars som vi smaskat på för fullt här hemma. Så gott och mycket mer näringsrikt än vanliga chokladkex och kakor. Vill du också stilla ditt sötsug med nyttigare snacks? Prova då detta recept! Och du, många av ingredienserna hittar du på PiggaButiken.

Botten:

1 dl kokosflingor

1 dl caschewnötter

3 msk agavesirap

0,5 tsk vaniljpulver

1 krm himalaya salt

Kolafyllning:

10-12 st urkärnade dadlar

2 tsk mandelsmör

1 krm himalaya salt

1 tsk vatten

Chokladtäcke:

1 dl kokosolja

0,75 dl kakaopulver

0,5 dl agavesirap

0,5 tsk vaniljpulver

Recept

Gör såhär:

Botten – Mixa kokosflingor och cashewnötter i en matberedare/mixer. Häll över i en bunke och blanda ner resten av ingredienserna. När allt har blandats, tryck ut degen i en form med bakplåtspapper i den tjocklek du önskar. Ställ in i kylen.

Kolafyllning – Smält kokosolja. Mixa urkärnade dadlar tillsammans med kokosoljan och resten av ingredienserna. Bred ut smeten över botten och ställ in i kylen igen.

Chokladtäcke: Smält kokosolja på låg värme och blanda ner resten av ingredienserna under omrörning.

Skär upp i bitar och häll chokladen över barsen. Strössla över valfri topping (jag valde frystorkade hallon) och ställ in i kylen igen. Sedan är det bara att frossa!

♥ Hoppas du gillar receptet ♥

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *