Denna fiberlimpa är gudomlig! En rejäl, saftig och smakrik limpa med teff, fibrer och fröer som håller sig saftig i flera dagar, MUMS! Receptet kommer från boken Sju steg till ett friskare jag som du också kan ta del av nedan. Vill du få mer inspiration till nyttig mat och bakverk fritt från gluten, mjölk och vitt socker kan du klicka hem din egna bok HÄR. Hoppas du gillar brödet!

Recept

Ingredienser:

6,5 dl svalt vatten

1 msk äppelcidervinäger

2 msk honung

1 msk olja

1 dl fibrex (flakes)

2 msk linfrön eller 1,5 msk chiafrön

2 dl teffmjöl

2,5 dl rårismjöl

2 msk finmalet psylliumfröskal (strukna mått)

2 tsk bikarbonat

1,5 tsk salt

1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)

1 msk nyponskalmjöl (kan uteslutas)

1,5 dl pumpakärnor eller solroskärnor

Recept

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Täck insidan av en limpform (1,5 liter) med bakplåtspapper eller pensla ordentligt med olja.

Vispa ihop vatten, äppelcidervinäger, honung och olja i en bunke. Mät upp och blanda alla torra ingredienser. Tillsätt de torra ingredienserna till degvätskan och vispa hastigt ihop till en jämn smet.

Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.

Klicka över smeten i formen och pudra rejält med rårismjöl över ytan så att det täcker hela smeten. Grädda brödet i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler under bakduk. Låt brödet kallna helt innan du skär i det.

♥ Nu är det bara att njuta ♥

Klicka hem Sju steg till ett friskare jag och njut av fler smarriga och nyttiga recept!