Recept

Recept på supergoda glutenfria mandelscones

Lite platta blev dem allt, men så himlans goda! Här kommer ett recept på glutenfria mandelscones som var superlätta att göra. Om du vill göra fler än bara 2 är det bara att dubbla/trippla ingredienserna. Receptet kommer från Emma Barremyr och de blev så goda, testa du också!

Ingredienser (2 scones) :

3 dl mandelmjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1/2 tsk salt

25 g smör

1 dl havremjölk

Recept

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Nyp sedan ihop med smöret (arbeta med händerna) och rör tillsist i mjölken. Blanda tills du har en kladdig smet. Låt stå i några minuter och forma sedan 2 bollar med fuktade händer som du plattar till. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan servering. Avnjut tillsammans med en kopp te!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *