Lite platta blev dem allt, men så himlans goda! Här kommer ett recept på glutenfria mandelscones som var superlätta att göra. Om du vill göra fler än bara 2 är det bara att dubbla/trippla ingredienserna. Receptet kommer från Emma Barremyr och de blev så goda, testa du också!
Ingredienser (2 scones) :
3 dl mandelmjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
25 g smör
1 dl havremjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Nyp sedan ihop med smöret (arbeta med händerna) och rör tillsist i mjölken. Blanda tills du har en kladdig smet. Låt stå i några minuter och forma sedan 2 bollar med fuktade händer som du plattar till. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan servering. Avnjut tillsammans med en kopp te!