Söndagsfrulle när den är som bäst! Visst är det lyxigt att inleda helgens sista dag med en riktig brakfrulle (inte sista dagen av just denna helg dock). Frukosten brukar bli mer till en brunch eftersom det dels är härliga att sova ut men också för att så mycket gott ska dukas fram – Smoothies, nybakat bröd (från bageriet i närheten), färska grönsaker som pålägg, skivad frukt eller min absoluta favorit – Bananpannkakor! Här nedan delar jag med mig utav mitt bästa recept på veganska bananpannkakor toppade med bär och en chokladig jordnötssås.


Bananpannkakor

Ingredienser:

  • 2 dl havremjöl (fint mixade havregryn)
  • 1 banan
  • 1,5-2 dl växtdryck (mandel- eller havredryck till exempel)
  • 1 tsk kokossocker
  • 1 tsk bakpulver eller äppelcidervinäger
  • Kanel
  • Kardemumma
  • En nypa vaniljpulver
  • En nypa salt
  • Kokosolja att steka i

Såhär gör du:

Mixa havregryn i en höghastighetsmixer tills det bildas ett mjöl. Lägg i resterande ingredienserna och mixa tills en slät smet bildats. Stek pannkakorna på medelvärme i kokosolja. Toppa sedan med bär och en chokladig jordnötssås (jordnötssmör, växtdryck, kakaopulver och lönnsirap). Här hittar du kokossocker och kokosolja av bästa kvalité, alltid på piggabutiken.se ♥

Bananpannkakor

Se till att njuta av söndagens lugn (om påskfirandet inte tar över allt för mycket).

Kram på er!