För dig som vill lyxa till det på helgen med pannkaksfrulle har jag ett superenkelt och gott recept på veganska bananpannkakor. Många tycker att det kan vara svårt att få till goda pannkakor utan ägg, men med det här receptet behöver du inte oroa dig. Med endast fyra basingredienser kommer du att lyckas göra nyttiga och supergoda pannkakor på ett kick! Nedan finner du receptet.

recept

Allt du behöver (till en portion) är:

2 dl havregryn

1 banan

1 dl mandeldryck (eller valfri växtdryck)

1 krm himalaya salt (eller vanligt salt)

Gör såhär:

Mixa havregrynen i en blender.

Häll i mandeldrycken och fortsätt mixa.

Skär bananen i mindre bitar och mixa i även den.

Lägg en klick olja (till exempel kokosolja) i en stekpanna och värm upp pannan på medelvärme.

Klicka ut små plättar i stekpannan och vänd när smeten börjar lägga sig.

Sen är det klart! Nu är det bara att njuta! Om du vill kan du även ha i bakpulver (för att få dem fluffiga), kanel och kardemumma som smaksättning samt toppa med valfri topping. Denna gången använde jag bara färska bär men det går att toppa med precis vad som helst. Gott blir det ändå!

Ha en superfin och härlig helg!

Kram Emelie