rosacea - hudterapeut

Rosacea? Hudterapeuten tipsar!

Det är vanligt att huden i ansiktet drabbas av rosacea som är en vanlig åkomma. Det är vanligast att rosacea inträffar efter trettiofem års ålder och orsaken till rosacea är fortfarande oklar. Det berör näsan, kinderna, hakan och ibland ögonen, vanligtvis är det symmetriskt och har både inflammatoriska och vaskulära komponenter, det kan likna en förkylningsskada. Känner du igen dig och vill veta vilka produkter vi rekommenderar? En av våra hudterapeuter rekommenderar förlänade ekologiska produkter från Maria Åkerberg.

Misstänker du att du har rosacea bör du kontakta hudläkare för att få diagnos. Om du då får mediciner (tetracykliner/antibiotika) mot detta så går det bra att kombinera med våra produkter från Maria Åkerberg. Dessa produkter har ett milt och naturligt innehåll, vilket lämpar sig väl att använda om du har rosacea.

  • Börja med att rengöra huden med Olive Cleansing. Detta är en ansiktsrengöring med olivolja för torr, känslig och mogen hud.
  • Efter det applicerar du Serum Antirouge som verkar lugnande och stärkande på kärl.
  • Sen kommer vi till ansiktskräm och då rekommenderas Face Protection.  En underbar ansiktskräm som lindrar och dämpar rödflammig hud. Passar både torr och känslig hud. 
  • Visst närmar vi oss varmare väder men tänk på att även vind är påfrestande för huden. Känner du att du är känslig mot vind och kyla rekommenderar jag att även följa upp med en skön ansiktsbalm för extra skydd. Face Balm More eller Face Balm Moist passar då bäst.   
  • Vill du komplettera med en ansiktsmask så är  Face Mask Clearing att föredra.

Har du några frågor om just din hy? Mejla din fråga och gärna en bild till hudanalys@piggabutiken.se.

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *