före och efter - Q for Skin

Så blev jag av med mina eksem

För några år sedan drabbades jag utav eksem på händerna. I samband med utbildning arbetade jag mycket med händerna i vatten och det gjorde att min hud blev väldigt torr, känslig och mottaglig mot bakterier. Ändrad kost, mindre stress och Q for Skin blev min räddning.

Det började som små röda fläckar på händerna som kliade och sved. Efter några veckor blev det värre. Tillslut var det så hemskt att jag drog mig för att visa mina händer och varje litet steg jag gjorde med mina händer resulterade i röda, kliande, blödande sår. Jag provade att ha gummihanskar när jag var med händerna i vatten, men blev då för varm av gummit så huden blev ännu mer irriterad. Jag smörjde händerna med alla möjliga sorters cremer och sov med bomullsvantar på nätterna, det återfuktade händerna men gjorde även då att händerna blev varma och det började klia såfort jag blev varm. Tillslut fick jag söka hjälp hos läkaren för mina eksem. Under mina två år med eksem uppsökte jag olika läkare, men alla skrev ut samma sak. Kortison. Kortison är en enkel lösning på problemet och det fungerade för stunden men sen så återkom eksemen igen.
före och efter - Q for Skinföre och efter - Q for Skin
Jag ville ha något långsiktigt, något som kunde hjälpa mig att få bort ekesemen. En kompis tipsade om Q for skin och jag började genast att äta svartvinbärskapslar och smörja huden så ofta jag kunde med Quick Repar Cream samt att jag använde Blackcurrant Oil på kvällen.
före och efter - Q for Skin
Kapslarna smörjer huden inifrån då svartavinbärsoljan är rik på Omega 3, 6 och 9. Krämen återfuktar och skyddar huden utifrån och passar såväl stora som små. Svartavinbärsoljan använder jag flitigt än idag, det smörjer jag kropp, underliv men använder den även under näsborrarna för att smörja den tunna huden som oftast blir irriterad vid förkylning.
Mina händer blev så mycket bättre igen efter att jag började använda Q for Skins produkter, samt att jag ändrade om min kost då jag drog ner på mängden socker och stressen avtog när jag flyttade hem till Småland igen. Detta var en liten historia som jag ville dela med mig av och som jag hoppas kan hjälpa andra som har problem med torr, irriterad eller känslig hud.

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

4 thoughts on “Så blev jag av med mina eksem”

  1. Förstår helt! mina händer såg ut så och ibland värre, värsta som fanns när man fick ett kli-anfall och inget hjälpte. Har själv testat och jobbat med q for skin. Åt kapslarna och hade även oljan som skydd innan tvätt mm, funkade bra och blev bättre men hade inte råd att fortsätta med kapslarna tyvärr, trappade ner och efter jag märkt att jag reagerade på stress, socker och nagellack försökte jag dra ner på detta, har inte nagellack alls nu för tiden, behöver endast ta till kortison vid få tillfällen, endast för att stoppa en påbörjad kaskad. Så glad iallafall att jag fick hjälp av Q och vet såååå många andra med liknande eller andra hudproblem som har Q for skin att tacka . Tack för att du delar med dej!

    1. Gör det! Vi vet så många med dessa problem som har fått hjälp av Q for Skins fantastiska produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *