Blackcurrant oil + hair and body shampoo

Så blir du kvitt dina urinvägsbesvär!

Tillhör du dom som ofta upplever sveda när du kissar, täta trängningar eller har svårt att hålla tätt? Detta kan bero på torra och sköra slemhinnor i underlivet. Vad kan man göra åt detta? Läs vidare för att ta del av Pigga-Malins tips!

Torra sköra slemhinnor har svårt att behålla en god bakterieflora i sig och kan då lätt bli angripen av elaka bakterier. Dessa kan få tillväxt och leda till bakteriell urinvägsinfektion. Så vårt första försvar är att ha en god hälsa på våra slemhinnor i underlivet.

Torra slemhinnor - Q for skin

Torra och sköra slemhinnor förknippas ofta med klimakteriet men kan drabba många långt innan dess! Våra slemhinnor är inte defekta, bara lite “lättstörda” och inte gjorda för en miljö som denna. Vi använder så många produkter idag som inte hör hemma nära ditt underliv (om du frågar mig).

  • Olika tvättmedel och sköljmedel med diverse parfymer i som kan irritera ditt underliv.
  • Olika bekämpningsmedel på bomullsplantagen som sen blir tyget i dina underkläder, t.ex. olika “anti-mögel” kemikalier för att inte underkläder ska bli dåliga/fula/mögla under transporten till butikerna.
  • Vi tvättar oss med olika tvålar som tvättar bort bakteriefloran och då även dina “goda” bakterier.
  • Vi smörjer oss (om vi smörjer oss) med oljor som har en bas av parafin eller silikon, vilket ofta leder till “lypsyl-effekten”. Alltså att du får smörja mer och mer och blir ändå bara torrare och torrare eftersom du inte tillför någon näring, bara försöker stänga inne fukt och så fort du skavt av oljan är du torrare än någonsin…

Inte så konstigt att vissa av oss kan få besvär till och från, men det finns hopp!

Blackcurrant oil + hair and body shampoo

Q for Skin har tagit fram ett koncept för Intimbesvär. Det består av en olja och en tvål. Tvålen är så snäll att du t.o.m. kan ha den som tvätt till ditt underliv. Oljan innehåller svartvinbärsfröolja som man i studier har sett ger värdefull näring, just för våra slemhinnor. Basen i denna olja är även gjord på kokos som är naturligt bakteriedödande (för de dåliga bakterierna).

Att ge näring till våra slemhinnor gör dem “tätare”. Utan rätt byggstenar håller våra slemhinnor inte tätt, det vill säga att fukt lättare läcker ut och gör slemhinnorna torra och känsligare för bakterieangrepp. Genom att smörja ditt underliv med Q for Skins olja minst 1 gång varje dag (gärna flera ggr under dagen) så ger du dina slemhinnor en bättre chans att stå emot när dåliga bakterier kommer. Oljan ger även ett “friktionsskydd” då torra sköra slemhinnor kan förvärras av att de gnids mot varandra när vi går/springer/cyklar eller bara rör oss normalt. Väl värt att testa!

Vill man jobba inifrån kan man fylla på med de goda bakterierna som ska “kriga” mot de dåliga. I Pure Biotic Kvinna finns just de stammar som är så viktiga för vårt underliv! Kombinerar man detta med att använda Tranbärskapslar för att göra det ytterligare knepigt för dåliga bakterier att överleva så kan man slippa obehag och även undvika att genomgå en antibiotikakur.

tranbärskapslar & Pure Biotic - Tossa slemhinnor

En sammanfattning av allt jag skrivit tidigare:

Tips 1 – Använd Q for Skins koncept för Intimbesvär (oljan och schampot) för att se till att det finns näring till slemhinnorna och för att undvika att tvätta bort det naturliga skyddet i underlivet.

Tips 2 – Testa en probiotika som riktar sig just till kvinnor som lätt drabbas av urinvägsbesvär t.ex. Pure Biotic Kvinna från ReNew Life.

Tips 3 – Om du redan har känningar av torra sköra slemhinnor så testa lägga till Tranbärskapslar från Better You eller osötad tranbärsjuice, detta för att göra det riktigt otrevligt för de elaka bakterierna.

Hoppas detta kan vara till hjälp för just dig eller någon du känner med liknande besvär, stort lycka till!

Pigga hälsningar, Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

2 thoughts on “Så blir du kvitt dina urinvägsbesvär!”

  1. Har extrema besvär med torra slemhinnor (precis ALLA) och har provat Tranbär, både juice och tabletter/kapslar, Havtorn, Aroniabär, olika medel som man köper på Apoteken samt olika medel utskrivna av gyn, MEN inget hjälper???
    Har ni flera förslag??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *