Badrum

Så får du ett giftfritt badrum!

Plast och kemikalier fyller våra hem mer än någonsin! Genom att titta över varje rum i hemmet så kan du säkerligen hitta minst fem saker som du skulle kunna byta ut till mer miljövänliga och hållbara alternativ. I detta blogginlägg går vi igenom hur du ska tänka för att eftersträva ett giftfritt badrum. Varför? För att plast och kemikalier kan ha en negativ påverkan på vår hälsa och miljö. Läs, inspireras och testa du också!

Tanken är inte att du ska slänga ut allt som är mindre bra direkt och börja om på nytt, då det kan bli rätt dyrt. Ta en sak i taget och checka av vad du skulle kunna tänka dig att byta ut först. Vi vill öka din medvetenhet kring vilka produkter du bör va extra uppmärksammad på samt tipsa dig om bättre alternativ till dessa, som till exempel:

Badrum - Vän

  • Handtvål – Billiga varianter har ofta en uttorkande effekt på huden och kan skapa torrhet och irritation av dess kemikalieinnehåll. En tvål är väldigt lätt att byta ut, så testa en naturlig variant nästa gång din tar slut (vill du även ha en ny necessär, kanske den på bilden så har vi flera olika att välja bland i ekologiskt bomull från Gyllstad).

Badrum - Humble Brush

  • Tandborste och fodral – Också lätt att byta från en vanlig tandborste i plast till en gjord i trä eller bambu som t.ex. denna från Humble Brush. Hållbart tillverkad och komposterbar! Vill du också ha ett stilrent och naturnära tandborstskydd har vi även superfina fodral från samma märke.

Badrum - Splat

  • Tandkräm och munskölj – Något vi använder dagligen! Vanliga tandkrämer kan innehålla cancerframkallande ämnen, mikroplaster och SLS (skummframkallande ämnen som ofta finns i schampon) bland annat… Ta dig en titt på din tandkräm! Skulle du vilja byta har vi både naturliga och miljövänliga Tandkrämer och Munskölj från Splat.

Badrum - Renée Voltaire

  • Intimprodukter – Vanliga tamponger och bindor innehåller ofta blekningsmedel som kan irritera det intima området. Testa Renée Voltaires tamponger, trosskydd och bindor som är ekologiskt nedbrytbara samt helt fria från kemikalier, parfym och tillsatser. Skonsamt för ditt underliv och för vår miljö (ny design på hemsidan).

Badrum - Bomull

  • Bomullspads och tops – Något som alltid är bra att ha hemma! Dessa tops och bomullspads från Simply Gentle Organic är helt ofarliga att kompostera (om du använder naturliga hudvårdsprodukter) eftersom de inte utsatts för klorblekning eller andra kemiska processer som kan lämna skadliga rester i dem och för att de är biologiskt nedbrytbara. Bomullen innehåller inga optiska vitmedel, gifter eller bekämpningsmedel. Hur bra som helst!

Badrum - My white secret

Tandtråd – Vill du byta ut din vanliga tandtråd mot en naturlig variant bör du testa My White Secret’s tandtråd tillverkad av bambukolfibrer från hållbart odlad bambu. Förpackad i en plastfri och återanvändbar glasbehållare, hur söt är den inte?!

Dessa enkla tips är något du kan tänka på nästa gång du spanar in ditt badrumsskåp eller behöver fylla på med nytt när du är och handlar. Tänk till och våga testa nytt! Hoppas du blivit inspirerad (:

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *