Vilja, lust och förmåga

Så får du mer vilja, lust och förmåga!

Vilja, lust och förmåga. Tre ord som väl kan beskriva vårt förhållande till vår libido. Vilja – att ha någon eller sig själv, som man faktiskt vill uppleva lust med. Lust – att uppleva lust att älska men även lust att leva. Förmåga – att inte kunna men vilja är för många en stor sorg. Den första punkten, vilja ligger helt hos dig. Det finns inget vi kan sälja på PiggaButiken som hjälper dig här. Men med lust och förmåga finns det faktiskt hjälp att få!

Jag vill börja med att vända lite på situationen. Du vill ha lust men saknar den. Din kropp vill inte ge dig lust fast du vill, varför är det så? Vad hindrar din kropp att ge dig lust? Det finns såklart många svar på den frågan men jag kommer lyfta det svar som så många ändå kommer fram till – Stress!

När du stressar ska du inte känns någon lust. Du ska inte känns något alls faktiskt. Du ska enbart fokusera på att överleva! Förr betydde stress kanske “fly från tigern” och då var det ju synnerligen opraktiskt att börja känna känslor som just lust eller för den delen empati (ska du slå ihjäl ett lejon eller för den delen en annan människa som attackerar dig, är det dumt och svårt om du samtidigt tycker synd om honom…

Som man märks detta tydligt, då kommer vi till förmåga. När stressen är hög i kroppen sjunker både prestation och förmåga. Dels på grund av det jag nämnt ovan, men även att adrenalinet ökar och med detta vårt kortisol. Binjurarna sköter dessa hormoner/signalsubstanser. Binjurarna står även för en viss produktion av mannens testosteron (det mesta sker i testiklarna men för endel sker det även en betydande produktion i binjurarna). Låg nivå av testosteron gör att förmågan uteblir och potensen sjunker.

Vi ska inte snöa in för mycket på dessa fakta utan istället komma med en lösning!

KSM 66

I ett kosttillskott som heter KSM 66 finns en adaptogenört vid namn Ashwagandha. Denna ört har använts under flera tusen år, främst i Indien för sina positiva egenskaper för vårt mående. Den har nämligen förmågan att stärka och balansera våra binjurar. Just de organ som tar stryk av för mycket stress! I den bästa av världar skulle jag önska att du kunde göra dig av med stressen, istället för att stärka skyddet i kroppen mot den. Men ibland är det svårt! År 2020 kanske ställer orimligt höga krav på oss och då kan man sträcka sig efter hjälp i stärkande tillskott för att kunna komma vidare.

Hur är det då för oss kvinnor? Jo, ungefär samma fast lite mer invecklat. Vi har fler av våra könshormoner som är beroende av att kortisolet hålls på rimliga nivåer. Efter fertil ålder så blir det än viktigare med produktionen (av progesteron – en av våra könshormoner) från våra binjurar, då vi inte ägglossar längre och behöver allt progesteron vi kan få. Det är samma byggsten som till kortisol, alltså stresskyddet. Så vid högt behov av stresskydd – låga eller obefintliga nivåer av progesteron. Vi kan därför behöva stötta våra binjurar lite extra, vilket KSM 66 gör!

Sen har vi ju detta med slemhinnorna i kvinnors underliv. De kan vara en källa till glädje men även till oro, ångest eller förtvivlan. Vid torra/sköra slemhinnor i underlivet kan lusten till samvaro sjunka drastiskt. Att uppleva smärta, inte bara vid samlag utan även i aktiviteter i det dagliga livet (som att cykla, rida, åka motorcykel, springa, bli svettig eller bara vara) är så sorgligt och kanske så onödigt?

Det finns nämligen hopp om detta också!

Blackcurrant oil + hair and body shampoo

Q for Skin är ett företag som tar kvinnors (och med dom hela befolkningens) välmående på allvar! De har ett koncept för hjälp vid underlivsbesvär. Det består dels av en olja att smörja med (hur ofta man vill) och den kommer i praktisk sprayförpackning. Man kan spraya efter varje toalettbesök eller morgon och kväll om man vill, den går inte att överdosera! Denna olja ger näring till våra slemhinnor så de kan bli stärkta. Den lägger sig även som en “skyddande hinna” så friktionen inte gör skada. I konceptet ingår även en tvätt som gör rent utan att störa den viktiga mikrofloran eller torka ut de känsliga slemhinnorna. Dessa produkter innehåller inte heller några siliconer eller mineraloljor som bara “skyddar” utan att ge näring och hjälpa på sikt. Ge näring och skydda dina slemhinnor med Q for Skins kit – Intimbesvär.

Så vill du nu stärka din lust och förmåga, kan en kombination av KSM 66 och Intimbesvärskitet vara något för dig, testa själv och lycka till!

Kram Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *