Är du torr om läpparna i vinterkylan? Vem är inte det! Efterom huden på läpparna är så tunn, förlorar vi fukt tre gånger lättare än vad vår hud gör. Därför är det extra viktigt att ta hand om sina läppar nu när kylan tränger sig på. Nedan tipsar vi om 3 produkter som peelar, återfuktar och mjukgör, perfekt inför Alla hjärtans dag då många kanske vill ha extra kyssvänliga läppar. Se vilka dessa 3 produkter är nedan!

Rosenserien

Om du är riktigt torr och har flagor och död hud på dina läppar så rekommenderar vi att börja med en mild peeling. Då passar Rosenseriens Gentle Peeling perfekt! Den är skonsam, mjukgörande och innehåller supersmå korn av mikroniserad pimpsten som tar bort döda hudceller. Peelingen kan du även använda till hela ansiktet då den gör rent i porerna och lämnar din hud med en fräsch lyster. Ta gärna en mjuk frottéhandduk, blöt den med ljummet vatten och för den med små cirkulerande rörelser över dina läppar för att få bort alla torra hudflagor.

Rosenserien

Tips två är att återfukta läpparna ordentlig efteråt, gärna med en näringsrik olja. Rosenseriens Carrot Oil är rik på A- och E-vitamin vilket läpparna (och huden) älskar! Även denna olja kan du med fördel använda till hela ansiktet. Ett superbra komplement till din fuktkräm, speciellt under vintertid då din hud behöver extra vård och omtanke.

Rosenserien

Vårt sista tips är att alltid ha ett vårdande och återfuktande läppbalsam nära till hands. Rosenserien har fyra olika läppcerat att välja mellan och min favorit bland dessa är Lip Balm Strawberry som effektivt skyddar, ger näring och mjukar upp dina läppar så att de känns sammetslena, och så smakar de gott också ♥

Hoppas du gillar dessa tips och att du väljer att ta hand om dina läppar lite extra efter detta inlägg!

Varma kramar, Malin