Ögonskugga

Så framhäver du din ögonfärg med naturlig ögonskugga!

Här kommer några tips på hur du enkelt matchar din ögonskugga med dina ögon. Alla färger är naturligt framtagna av Maria Åkerberg och har mycket pigment, sitter länge och är lätta att applicera. I detta blogginlägg har vår praktikant Rebecka sminkat Victoria som har bruna ögon. Se mer nedan om vilka färger hon använde, samt vilka nyanser man ska använda om man har blå eller gröna ögon. Alla färger finns länkade nedan!

Ett viktigt steg för en bra makeup är att använda en primer som hjälper till med att släta och jämna ut huden så du kan skapa en jämn och fin ögonmakeup. Maria Åkerbergs Base är en bra basfärg som även gör ögonskuggorna mer pigmenterade och lättare att använda och sudda ut.

BLÅ ÖGON – Blå ögon är enkla att framhäva eftersom det finns så många sätt man kan göra det på. Man kan till exempel använda varma bruna och orangeröda ögonskuggor eller så kan man använda ögonskuggor som är lite kallare som rosa och lila eller blått. Det beror lite på om du har en varm eller kall blå ton. Blå ögon passar bra med ögonskuggorna Nougat, Warm Brown, Midnight Blue, Cold Grape och Cold Shiny Pink.

Ögonskugga

BRUNA ÖGON – Bruna ögon passar bra med bruna och guldiga ögonskuggor. Om ögonen har en kallare brun färg kan man använda kalla bruna och guldiga skuggor. Om de bruna ögonen har en varmare nyans så kan man använda varmare orangebruna och guldiga nyanser.

Ögonskugga

Victoria har en varm brun ton på hennes ögon så därför passade hon bra i en varmare mörk brun färg längst ut som skuggades ihop med en varm kopparfärg. Kalla bruna ögon framhävs t.ex. av ögonskuggorna Nougat, Cold Brown och Shiny Amber medans varma bruna ögon framhävs av ögonskuggorna Warm Brown och Indian Summer.

Ögonskugga

GRÖNA ÖGON – Gröna ögon framhävs fint med hjälp av en grön ögonskugga men det går även bra att använda röda och oranga ögonskuggor om man vill vara lite festlig. Då kan man till exempel använda Autumn Green, Petrol Green och Indian Summer.

Ögonskugga

Psst! Har man blågröna ögon kan man framhäva den färgen man vill ha av dem två. Om man då vill framhäva det blå så använder man samma ögonskuggor som man gör med helt blå ögon och om man vill framhäva det grön gör man likadant som med helt gröna ögon (:

Hoppas denna guide var till hjälp och att ni hittar de färger som passar till era ögon. Lyckat till!

Pigga hälsningar, Rebecka (praktikant).

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *