Alpha Plus

Så hjälper du din mage under och efter en penicillinkur!

Är det så att du behöver ta en antibiotika kur? Rädd för hur magen ska reagera? Diarré och svamp i underlivet är ju inget man längtar efter precis. Men man kan faktiskt hjälpa lilla tarmen att komma tillbaka till sin forna balans. Läs här bara:

Det går absolut att hjälpa till att återställa bakteriefloran i tarmen. Jag skulle rekommendera att man så snabbt som möjligt tillsätter en produkt som heter SACC B Plus, gärna redan innan man börjar med antibiotikan men annars så snart man kan. SACC B Plus är en slags jästsvamp men räknas som probiotika. Den hjälper dina goda bakterier att växa till sig igen och “tar plats” i tarmen så de dåliga bakterierna konkurreras ut. Så börja absolut med denna!
Alpha Plus

Vill man riktigt boosta tarmen kan du även lägga till flera av de goda bakterierna. Antingen genom kosttillskott som probiotikan Pro 30 Plus eller, om du föredrar att äta mat rik på probiotika, genom att äta syrade grönsaker t.ex. surkål. Se bara till att surkålen inte är pastöriserad. Det betyder att den är upphettad och då dör många av bakterierna. Ta den som står i kyldisken i affären.

Alpha Plus

Vidare kan du ha nytta av att minska på sådant som kan störa magen som t.ex. gluten och för vissa även mjölkprotein. Ät även gärna sådant som är rikt på pektin, det gynnar en bakterie som har till uppgift att bland annat stärka de celler som producerar slem i tarmväggen. Detta skyddar tarmen och de goda bakterierna. Mat som är rik på pektin är äpplen (gärna lätt upphettade med lite kanel), lingon och även andra bär. Försök att undvika stress då detta också påverkar vår tarm och vårt näringsupptag negativt.

Hoppas detta kan ge dig en tanke om hur du ska ta hand om din mage vid en eventuell antibiotikakur.

Lycka till!

Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *