Recept

Så hjälper du ditt barn att välja ett bättre Oboy alternativ!

Gillar ditt barn också varm choklad så här års? Visst vore det toppen om de med lätthet själva kunde göra ett kopp varm choklad som är både näringsrik och god och som inte lämnar en katastrof i köket? Hemma hos oss gör vi såhär:

  • Köp en fin burk tillsammans. Denna ska vi blanda vår egna “oboy” i så det är viktigt att den är snyggare än oboy-paketet.
  • Häll i knappt samma mängd kokossocker, vi tog drygt 0,5 dl.
  • Blanda allt med en torr sked.

Recept

Här har vi ett fantastiskt gott “oboy-pulver”. Det mina barn behöver göra är att värma en kopp mjölk (eller växtbaserat alternativ, som havredryck eller mandeldryck) i mikron i 1,5 min. Ta ut koppen försiktigt och röra i pulver efter tycke och smak.

Vill man inte använda mikro går spisen såklart lika bra, vitsen med mikron är att de kan göra det även om jag inte är hemma och de behöver då inte starta spisen eller diska kastrullen (som av någon outgrundlig anledning alltid har ett lager av bränd mjölk i botten) utan känner att de själva kan fixa ett bra alternativ till varm choklad!

Prova detta med ditt/dina barn och lycka till!

Kram, Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *