Beröring

Så kan fysisk beröring få dig att må bättre!

Får du tillräckligt med beröring? Kanske har du varit på massage någon gång? Kände du dig då avslappnad, lugn och lycklig när du gick därifrån? När vi berör eller får beröring utsöndras ett hormon som heter Oxytocin. Detta hormon gör oss avslappnade, lugna och lyckliga. En behövlig känsla när livet surrar lite fort ibland.

Beröring

Bra att veta är att det tar nästan 20 minuter av beröring för Oxytocinet att kicka igång, så att skylla på att man blir trött i tummarna efter 2 minuter är inte aktuellt. Jobba med hela handflatan och be den som ska få massage att lägga sig ner.

Med massageoljorna från c/o Gerd ger du din vän, partner eller familjemedlem en bättre upplevelse, samtidigt som du ger en extra dos av Oxytocin till någon du bryr dig mycket om!

Beröring

En annan källa till Oxytocin är att gosa med våra husdjur! Djur är toppen på att ge och ta emot villkorslös kärlek!

Det är till och med så att man sett i studier att Oxytocin kan “vikariera” i hjärnan för serotonin (det hormon som gör oss lyckliga, men även skapar depression och ångest om du har brist på hormonet). Så vid oro eller nedstämdhet bör du testa massage. Den enda biverkningen är att dina muskler blir mer avslappnade och din blodcirkulation bättre.

Beröring

Från och med idag tills nästa torsdag, den 18/10 får du c/o Gerds massageoljor till ett extra bra pris! Klicka dig vidare HÄR för att komma till erbjudandet! Tycker du det är svårt att massera och inte vet hur du ska göra? Kolla då in vårt inlägg om hur du ger massage (specifikt för spänningshuvudvärk) genom att klicka HÄR.

Genom att bara vara nära, gärna hud mot hud, så kommer välbefinnandet att öka! Må så gott och ta hand om dig själv och dina nära ♥

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *