Smink

Så lyckas du med basmakeupen – Steg för steg

Att få till en riktigt bra makeup kan ibland kännas svårt, men det allra viktigaste för att lyckas är nämligen basen. Har du en för mörk/för ljus foundation eller puder så kan vilken sminkning som helst se kladdig ut! Därför vill jag hjälpa dig i detta blogginlägg med mina bästa tips och trix för att verkligen få till en jämn och naturlig bassminkning. Läs vidare!

När man lägger grunden för sin makeup är steg 1 alltid att återfukta huden ordentligt. Lägger vi en foundation på en torr hy så kommer huden att ”äta upp” sminket vilket leder till att det inte håller. En del upplever att dom efter en halv dag ser osminkade ut och ofta kan det faktiskt räcka med att smörja in sig ordentligt innan du lägger din bas. Här används din vanliga dagkräm eller för ännu bättre hållbarhet en primer. Inikas Primer gör att makeupen fäster i primern i stället för i huden och gör att sminket håller många fler timmar.

När din hud nu är ren och återfuktad så är det dags för det roliga, nämligen sminket. Här nedan listar jag olika typer av foundations, så hitta den som passar dig bäst!

Smink

För den som vill ha en smidig, naturlig och lätt makeup så är Inikas Baked Mineral Foundation mitt allra bästa tips! Denna foundation är i puderform och appliceras med en Kabuki Borste för bästa resultat. Jämnar ut huden fint och mineralerna smälter lätt in i huden. Ger ett hållbart resultat och håller lätt en hel dag utan att bli glansig. Vill man täcka lite extra runt ögon/på plitor/näsa så lägg bara lite av Inikas Concealer innan. Denna kombo passar alla åldrar och hudtyper.

Vill du också ha solskydd i din foundation så väljer du Inikas Loose Mineral Foundation som består av exakt samma formula men som är i lös form i stället för bakad och därför innehållet Spf 25.

Smink

Vill du hellre ha en flytande foundation så finns det många varianter att välja på. Dr. Hausckas Flytande Foundation är krämig och lätt att arbeta med. Ger ett naturligt resultat och funkar bra även för en torrare hud. Inikas Flytande Foundation är även den krämig och lättarbetad och funkar också för alla hudtyper.

Maria Åkerberg erbjuder två olika varianter av Foundation. Den “vanliga” (finns i olika färger såklart) ger ett täckande resultat som blir matt på huden. Är du torr i din hud rekommenderar jag dig att blanda i lite dagkräm för att lättare få ut foundationen jämt i ansiktet. Foundation Glow finns i två färger och innehåller mer av en mineral som heter Mica som ger ett resultat med mer lyster. Denna foundation är krämigare och ger inte samma matta täckande resultat. Passar oftast bättre för en något äldre hy som vill ha ett jämnt men naturligt resultat.

Smink
Vad gäller alla flytande foundation så får du ett så mycket mer hållbart resultat när du avslutar med att lägga ett puder över för att ”fästa” din foundationen. Är du nöjd med resultatet av din foundation så välj ett transparent puder, detta ger ingen färg eller täckning utan mattar bara ner och gör resultatet hållbart. Transparent Puder  finns i alla våra tre makeup märken så välj ett passande. Känner du ändå att du vill täcka lite mer när du lagt din flytande foundation så väljer du ett vanligt puder i passande färg, ger lite extra täckande resultat.

Smink
Lika viktigt som det är att smörja in dig innan du lägger sin bas så är bra borstar ett måste! Många lägger stora summor på sin makeup och står sedan och kladdar med händer, smutsiga svampar eller borstar av dålig kvalite som gör att resultatet av sminket inte alls blir som det kunde. Visst kostar det lite att köpa bra makeup borstar men så håller dom ju också många år. Jag började köpa bra borstar när jag började på PiggaButiken 2012 och har fortfarande kvar några av dem.

Så steg ett, ge huden en bra grund att lägga makeup på. Steg två, hitta en bra foundation för din hud med rätt färg samt sätt din grund med ett puder. Steg tre, köp till bra borstar. Nu kan du vara säker på att lyckas!

Ni kan alltid kontakta oss för att få hjälp med vilka färger eller produkter som passar dig. Ring oss eller ännu hellre maila till oss och skicka med en bild på ditt ansikte i bra ljus så kan vi hitta rätt färger också.

Ha en fin dag!

Kram Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *