Gröt

Så lyckas du med gröten!

Nu när kylan är här älskar jag att börja dagen med något varmt i magen. Att göra gröt till frukost kan verkas tråkigt för många, men det finns så mycket gott man kan blanda i för att festa till morgonskålen. Nedan delar jag med mig av mitt standardrecept samt tipsar om alla goda toppings och extra ingredienser som jag brukar använda, läs vidare!

Gröt

Mitt standardrecept:

 1 dl havregryn

1 dl vatten

1 dl växtdryck (mandel, soja eller havredryck)

1/2 mosad banan (resten som topping)

Kanel och kardemumma

1 nypa Himalayasalt

Gör såhär:

Koka havregryn, vatten och växtdryck tillsammans med salt, kanel och kardemumma. Mosa halva bananen och lägg i kastrullen… Och där va gröten klar (: Så simpelt och så gott! Växtdrycken gör gröten krämigare och bananen ger ifrån sig sötma. Ingen raketforskning, jag vet! Men många är väldigt inställda på att gröt endast innehåller havregryn, vatten och salt, vilket är TRÅKIGT! Och detta är bara “basen”. Nedan tipsar jag om resten av mina favoritingredienser och toppings!

Gröt

Förutom det jag nämt ovan brukar jag alltid maxa mina bowls med allt jag har hemma! Tips på toppings:

  • Kakaonibs – Om du inte smakat dessa innan så måste du testa! Kakaonibs är så underbart gott och näringsrikt.
  • Nötpasta – Antingen jordnötssmör eller mandelsmör, oj oj oj! Det mättar och har ett högt proteinvärde och smakar smaskens!
  • Gojibär – Superfräscht, näringsrikt och så gott också!
  • Kokos – Rostade kokoschips, kokosflingor, ja alla former av kokos gillar jag!
  • Chiafrön – Smakar inte så mycket men oj va näring de har i sig. En superbra källa till protein!
  • Bär – Blåbär och hallon är supergott att faktiskt röra ner under tiden gröten puttrar så att de hinner smälta innan man börjar äta. Dels får gröten en fin rosa eller lila färg och så smakar det underbart!
  • Bovete – En ny slags topping i mitt skåp. De är små och knapriga att tugga på och är även dem rika på protein.
  • Frukt – Fikon, mango, BANAN, päron, äpple, ja de flesta fruker funkar!
  • Hampafrön – Superbra källa till protein! Smakar inte så mycket men det är näringen jag vill åt!
  • Pumpakärnor – Jag älskar att ha något knaprigt i gröten. Sen är pumpakärnor väldigt gott och rikt på både Zink, Magnesium och E-vitamin.

gröt - frukost

Håll nu inspirationen uppe tills nästa gång du gör gröt till frukost! Det är de där extra ingredienserna som gör att din gröt blir godare än godis! Ha en fortsatt fin lördag (:

Kram Victoria

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *