Har du en tråkig inflammation i kroppen som inte vill försvinna? Då vill vi ge dig lite tips på hur du kan motverka smärtan och förhoppningsvis få inflammationen att dämpas. Läs vidare!

Jag personligen tycker det är av stor vikt att man tittar på varför en inflammation uppkommer i första hand, så man kan lösa problemet på den vägen. Är det något i din vardag som retar ditt onda område? Något du gör utan att tänka dig för? På kontoret, i bilen, framför tv:n eller i sängen när du sover? Kanske kan detta ge dig någon ledtråd till varför din inflammation inte vill ge med sig och då hjälpa dig på vägen att bryta möstret som gör att du får ont.

Vi kan även rekommendera fettsyrekapslar (Svartvinbärskapslar eller Havtornskapslar) tillsammans med gurkmeja eftersom de har en viss synergieffekt med varandra. Curcumin, som är det verksamma ämnet i gurkmeja, behöver tillgång till fetter för att tas upp i kroppen. Addera gärna svartpeppar också, som ökar upptaget ännu lite mer. Här är oljan i kapslarna perfekt då den redan av sig självt är rik på bioaktiva ämnen med “röd-gula färger” (betakarotenoider och zeaxantiner bland annat) och verkar som en stark antioxidant för att skydda kroppen på cellnivå. Ett slags rostskyddsmedel kan man säga!

Vidare så är alla gröna bladgrönsaker otroligt nyttiga av många anledningar, framför allt för levern som i sin tur håller hela ditt system i balans. Broccoli tillhör kålsläktet och har även den mycket goda egenskaper, bland annat är den hormonstabiliserande för oss kvinnor samt att broccolin är lätt svavelbildande vilket innebär att våra kärl hålls “lätt utvidgade” vilket i sin tur leder till ökad cirkulation. Bättre cirkulation = bättre läkning av inflammation! Heja våra gröna grönsker!